Novom Ferarijevom bolidu ime dali navijači! (FOTO)

Sa 32.9 procenata glasova pobedila je verzija imena F14T, a predstavljanje novog bolida bićeu subotu. Njihov konkurent Meklaren promovisao je svoje novo vozilo u petak

  • 0

Bolid koji će u narednoj sezoni Formule 1, voziti piloti Ferarija zvaće se F14T. Tako su odlučili fanovi italijanskog konstruktora putem glasanja na zvaničnom sajtu tima.

Pet imena je bilo u opticaju za naziv, a 32.9 procenata navijača glasalo je za pobedničku verziju. Na drugom mestu se našlo ime F116 Turbo. Ferari je predstavio bolid u subotu, a sa predsezonskim testiranjima počeće se u utorak.

Za "crnog konja" će sledeće sezone voziti dvojica biših šampiona najbržeg cirkusa na svetu - Fernando Alonso i povratnik Kimi Raikonen, koji je došao iz Lotusa.

Veliki suparnik italijanskog tima u takmičenju u Formuli 1, Meklaren Mercedes u petak je predstavio svoj novi bolid koji će se zvati MP4-29, ali predstavljena je samo osnovna verzija, bez imena sponzora. Otkako su se Britanci rastali sa Vodafonom u potrazi su za novim partnerom, a kad ga budu pronašli logo će biti na zadnjem krilu.

Predstojeća sezona biće poslednja u kojoj će tim iz Vokinga sarađivati sa Mercedesom, pošto se od 2015. godine vraćaju svom prethodnom proizvođaču motora - Hondi. Za Meklaren će u novoj sezoni voziti Dženson Baton i Kevin Magnusen.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA