Partizan bolji od Austrijanaca, prvi gol Lazovića! (VIDEO)

Crno-beli u prvoj pripremnoj utakmici slavili protiv VAC-a rezultatom 2:1, uz povratnički gol Lazovića, ali i pobednički Saše Ilića

  • 6

Prvi test Partizana završen je uspešno! Golovima povratnika Danka Lazovića (36) i kapitena Saše Ilića (76) šampion Srbije savladao je austrijsku ekipu VAC Volfsberger rezultatom 2:1 (1:0), u prvoj pripremnoj utakmici u turskom Beleku.

Prva pripremna za Partizan, a debitantska za trenera Marka Nikolića i za fudbalere Vulićevića, Drinčića, Trajkovića, Škuletića kao i Belgijanca Mutomboa, koji su u potpunosti opravdali očekivanja.

Željni igre, crno-beli su od samog početka preuzeli inicijativu i krenuli sa atacima ka golu Austrijanaca čije boje brani nekadašnji fudbaler Partizana Nemanja Rnić. Najpre je Malbašić pokušao solo-prodorom da bi nekoliko trenutaka kasnije i Grbić bio u šansi koja nije iskorišćena.

Grubu igru austrijskog tima od samog početka sudija je kaznio u 19. minutu kada je isključio Silvija, zbog udaranja Stankovića laktom. S obzirom na to da je prijateljski meč, umesto njega je ušao Sigovija.

Bolju igru Partizan je krunisao u 36. minutu preko povratnika Danka Lazovića koji je iskoristio asistenciju Grbića i ''šmekerski'' prebacio golmana za zasluženo vođstvo crno-belih koje su uspeli da sačuvaju do poluvremena.

Trener Nikolić je u nastavku ubacio potpuno drugačiju postavu u kojoj su se našli debitanti Vulićević i Škuletić kao i novajlija Mutombo koji je na probi. Ali, hladan tuš za crno-bele usledio je u 46. minutu kada je Sipaha iskoristio centaršut sa desne strane i glavom iz neposredne blizine savladao Lukača, koji je odigrao prvi meč posle povrede sa početka sezone.

Nije ovaj gol obeshrabrio šampiona Srbije i napadi kao golu Austrijanaca su nastavljeni. Prednjačio je Luka, potpomognut Jojićem, ali lopta nije htela u gol. Najbolju priliku u drugom poluvremenu imao je Mutombo koji je u 68. minutu promašio zicer i tako potvrdio da mu golovi ne idu s obzirom na to da na 20 mečeva pre Partizana nije postigao gol.

Međutim, iako mu ne idu golovi, Belgijanac iz Konga se pokazao kao dobar asistent. Bez obzira što nije direktno doturio loptu egzegutoru, akcija je počela od Mutomba čiji je pas završio kod Škuletića, a ovaj na tacni servirao loptu Iliću za gol u 76. minutu.

Crno-beli su pred sam kraj još jednom zatresli mrežu VAC-a, ali je poništen jer je sudija procenio da se Škuletić našao u ofsajdu. Crno-beli su do kraja uspeli da sačuvaju prednost i zabeleže prvi trijumf na pripremama.

Partizan - VAC Volfsberger 2:1 (1:0)

Strelci: Lazović 36, Ilić 76 - Sipaha 46.

Partizan: Živković - Aksentijević, Volkov, Trajković, Stanković - Drinčić, Marković, Grbić, Ninković, Malbašić - Lazović.

VAC Volfsberger: Dobnik - Štandfest, Solbauer, Rnić, Baldaf - Pučeh, Hutenbrener, Karhe, Lindl - Supan, Silvio.

II poluvreme: Lukač, Petrović, Vulićević, Obradović, Gulan, Brašanac, Jojić, Ilić, Mutombo, Škuletić, Luka.

Trener: Marko Nikolić

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    24. januar 2014 | 16:14

    Prvi gol Lazovica(36),a drugi LEGENDE ILIC(76), GAZIIIIII PARTIZAN NAJVECI BREND SRBIJE !!! Tek ce da MELJE "PARNI VALJAK" ove sezone, a i narednih-taman do SALETOVOG 76 rodjosa..

  • Nemanja

    24. januar 2014 | 16:29

    Meljite šampioni..Ovi su 5 mesto u njihovoj ligi,što nije nimalo naivno..

  • Patlidzanac

    24. januar 2014 | 16:25

    partizan najveci brend Hrvatske!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA