Golovi padali kao od šale, Dortmund i Leverkuzen bez pobeda! (VIDEO)

U utakmicama 18. kola Bundeslige koje su odigrane u subotu na pet mečeva palo čak dvadeset golova. Borusija Dortmund remizirala sa Augzburgom, dok je Bajer Levekruzen izgubio na gostovanju Frajburgu

  • 0

Izgleda da su se u Nemačkoj baš uželeli fudbala. U 18. kolu Bundeslige, kojim je nastavljeno nemačko prvenstvo, viđeno je mnoštvo golova kao i kiksevi favorita.

Borusija Dortmund je kao domaćin remizirala sa Augzburgom 2:2, dok je Frajburg posle velikog preokreta slavio protiv Bajera iz Leverkuzena. Volfzburg, za koji je Slobodan Medojević odigrao svih 90 minuta, je poražen na domaćem terenu 3:1 od Hanovera, Nirnberg je razbio Hofenhajm sa 4:0, a Majnc je slavio u Štutgartu sa 2:1.

Pauza između jesenjeg i prolećnog dela nemačkog prvenstva nije prijala Borusiji iz Dortmunda. "Milioneri" su na svom stadionu remizirali sa Augzburgom 2:2, i time odigrali četvrti meč na svom stadionu na kom nisu osvojili tri boda.

Sve je lepo počelo po ekipu Jirgena Klopa. Sebastija Kel je već u petom minutu na asistenciju Marka Rojsa doneo prednost svoju ekipu. Ređale su se šanse pred golom gostiju, ali do odmora nije bilo promene rezultata. Augzburg do izjednačenja dolazi  u 56. minutu kada je Sven Bender postigao autogol.

Samo deset minuta kasnije Nuri Sahin ponovo donosi prednost Borusiji. Ipak, gosti se nisu predavali i u 72. minutu Dong-Von donosi svom timu izjednačenje i time postavlja konačan rezultat.

Bajer Leverkuzen se porazom u Frajburgu verovatno oprostio od trke za titulu. "Farmaceuti" su u dva navrata imali prednost preko Bendera i Rolfsa, ali je domaći tim dva puda dolazio do izjednačenja zahvaljujući Mehmediju i Šmidu, da bi Klaus u nadoknadi vremena doneo trijumf Frajburgu.

Bundesliga 18. kolo:

Petak:

Borusija M'Gladbah – Bajern Minhen 0:2

Subota:

Borusija Dortmund – Augzburg 2:2

(Kel 5, Sahin 66 - Bender 56 ag, Dong-Von 72)

Frajburg – Bajer Leverkuzen 3:2

(Mehmedi 27, Šmid 53, Klaus 90 - Bender 4, Rolfs 35)

Nirnberg – Hofenhajm 4:0

(Čendler 24, Drmić 41, 70, Ginček 48)

Štutgart – Majnc 1:2

(Adelabue 11 - Okazaki 39, Saler 87)

Wolfzburg – Hanover 1:3

(Olić 11 - Rudnevs 28, Bitenburg 50, 72)

Ajntraht Frankfurt – Herta 1:0

(Majer 36)

Nedelja:

Verder – Ajntraht Braunšvajg 15.30

Hamburger – Šalke 17.30

Tabela: Bajern Minhen 47 (-1), Bajer Leverkuzen 37, Borusija Mehengladbah 33 , Borusija Dortmund 33....Ajntraht Frankfurt 18, Nirnberg 14, Ajntraht Braunšvajg 11.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA