Poraz Partizana u senci nove povrede i ispada Bogdanovića!

U poslednjem meču 18. kola ABA u "Pioniru", crno-beli poraženi od MZT-a iz Skoplja 66:73. Milenko Tepić teren napustio sa bolnom grimasom. Bogdanović celo poluvreme proveo u svlačionici

  • 11

Košarkaši Partizana poraženi su u poslednjem meču 18. kola ABA lige u "Pioniru" od makedonsnkog MZT-a 66:73. Neverovatan maler sa povredama za crno-bele se nastavio, jer je parket napustio Milenko Tepić u četvrtoj četvrtini sa bolnom grimasom, hvatajući se za zadnju ložu.

Takođe, Partizan je celo drugo poluvreme igrao bez najboljeg pojedinca Bogdana Bogdanovića, koji iz još nepoznatih razloga nije bio ni na klupi.

Uz to, ovo je crno-belima bio prvi meč bez povređenog Dragana Milosavljevića. Makedonska ekipa je nadskočila domaće u ofanzivnom skoku, a i bila je bolja u šutu za tri poena: 11/29 naspram Partizanovih 3/13.

Todor Gečevski je bio nerešiv za odbranu crno-belih - zabeležio je 19 poena i 13 skokova, 12 poena je upisao Stefan Sinovec (3/8 za tri poena), a 11 Uroš Lučić. Na drugoj strani je Terens Kinzi bio najefikasniji sa 16 poena, Dejan Musli je dodao 13 poena i šest skokova, a mladi Mihajlo Andrić je upisao devet poena. Tepić i Bogdanović upisali su po osam poena.

Oko 6.000 navijača je bodrilo Partizan u "Pioniru" i sugurno su se svi uhvatili za glavu kad je Tepić krajem meča otišao na klupu. Za sada ostaje nada da Tepić nije ozbiljnije povređen.

Meč je bio prilično neefikasan na početku, pošto je Partizan tek u četvrtom minutu upisao prve poene iz igre preko Kinsija. Od početka se nametnuo Dejan Musli, koji je dominirao pod košem. Igralo se dosta nervozno na obe strane, veliki broj faulova je dosuđen, a sa linije slobodnih bacanja nisu briljirali domaći.

U drugoj četvrtini su se ekipe razdrmale, najpre preko Stefana Sinoveca koji je pogodio za tri i vođstvo gostiju 126:14. Sledi odgovor Bogdana Bogdanovića, najpre poenima pa onda i trojkom, a seriju na 9:0 produžavaju Kinsi i Lovernj. Nikolovski je prekida, i od tada je utakmica dosta čvršća, pogotovo jer MZT prelazi na kombinovanu odbranu. Sinovec postiže još dve trojke i komplikuje crno-belima, a gosti i dalje imaju priključak zahvaljujući dobrom skoku u odbrani.

U finišu je problem nastao za Kinzija, koji je napravio tgreću ličnu grešku, tako da ga je na parketu zamenio Andrić.

Pred početak drugog poluvremena nije bilo najboljeg košarkaša u redovima Partizana ove sezone, Bogdana Bogdanovića.

Gečevski trojkom donosi egal početkom treće četvrtine. Gagić sa penala donosi nove poene, ali Sinovec još jednim preciznim šutem van linije 6.75 opet donosi izjednačenje. Onda i Otašević svojim poenima donosi vođstvo gostima. Usledila je četvrta lična greška za Kinsija, ali je Amerikanac ostao na parketu. Gečevski je nastavio da bude koban po odbranu crno-belih. Mogući X faktor za Partizan bio je mladi Mihajlo Andrić - postigao je sedam poena, od toga trojka i još dva šuta sa distance. Potpuni egal (52:52) je bio pred početak odlučujuće četvrtine.

Odlepio se MZT na pet poena, ali su preokret najavili Musli i četri vezana poena Tepića. A onda ponovo kao da je neko kleo Partizan i nije pritom štedeo: Tepić napušta teren sa bolnom grimasom, hvatajući se za zadnju ložu.

Šok koriste gosti - trojku postiđe Dejvis, a potom su precizni Lučić i Sinovec. Do kraja su crno-beli promašivali svoje šuteve i MZT je odneo pobedu u Skoplje.

Narednu utakmicu u ABA ligi Partizan igra protiv Cibone, u utorak 4. februara od 19 časova.

ABA liga, 18. kolo:

Olimpija – Radnički 85:56

Solnok – Crvena zvezda 72:77

Mega Vizura – Zadar 91:75

Cedevita – Cibona 67:85

Igokea – Krka 83:74

Budućnost – Široki 85:68

Ponedeljak

Partizan -MZT 66:73

Tabela: C. zvezda 15/3, Cedevita 13/5, Partizan 13/5, Cibona 12/6, Budućnost 12/6, Igokea 10/8, MZT 8/10, Olimpija 7/11, Mega Vizura 7/11, Radnički 7/11, Krka 7/11, Solnok 5/13, Zadar 5/13, Široki 5/13.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bomba

    27. januar 2014 | 22:33

    Boganovic u Zvezdi!

  • pera

    27. januar 2014 | 22:12

    Sad je očigledno da je doktor Galetić u pravu. Debeli je rasturio tim sa torturnim treninzima koji su mu ispovredjivali igrače. Tako to biva kad se imaju nerealne ambicije.

  • Dado

    27. januar 2014 | 22:22

    Covic je kriv za sve. Glodaru do koske kad dodjes iz Pionira baci neki komentar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA