DANILOVIĆ: Dušebrižnici, sve je pod kontrolom!

- Nema potrebe da pričam o Bogdanovićevom talentu, igračkom iskustvu, potencijalu, vratima koja se otvaraju. Ali, košarkašku veštinu, igrački instinkt ne prate i određene stvari, za sada - ističe predsednik Partizana

  • 11

U Partizanu je sve pod kontrolom, uvereva predsednik košarkakaškog kluba Predrag Danilović uprkos raznim problemima u kojima se srpski šampion našao prethodnih nedelja.

Danilović ni u jednom trenutku ne dovodi u pitanje odluku trenera Duška Vujoševića da odstrani iz tima najboljeg pojedinca Bogdana Bogdanovića u drugom poluvremenu utakmice sa MZT-om u ABA ligi.

- Nema nikakvog slučaja, takve stvari se dešavaju. Zar bi trebalo da tumačim odluku trenera Vujoševića? Nema potrebe. Uopšte ne sumnjam u postojanje razloga zašto je Bogdanovića, čiji potencijali su dobro poznati, a koga plus izuzetno voli, poslao put svlačionice - rekao je Danilović za "Sport".

- Za sve u životu, pa i u ovom našem poslu, uprkos maksimalnom zalaganju, radu, potrebno je i koje zrnce sreće. U nekim periodima bitisanja kluba smo je imali, trenutno koji gram nedostaje. Ne mogu dušebrižnicima da zabranim da prave razne teorije, ali mogu da im poručim da je kod nas sve pod kontrolom.

O nedisciplinovanom ponašanju Bogdanovića, Danilović dodaje:

- Nije to ni u kakvom ružnom smislu, takvi momenti mogu da se dogode na treningu, utakmicama, ko zna koliko puta. Ko se profesionalno bavio sportom, zna o čemu govorim. Nema potrebe da se digne tolika prašina - izjavio je prvi čovek crno-belih, istakavši da je trener taj koji se za sve pita.

- Naravno. Tako funkcioniše u svim ozbiljnim klubovima. Na kome je veća odgovornost, odnosno zasluga za sve ono što se (ne) uradi? Pa, na treneru. On bira igrače, on krvnički radi sa njima. Njegove se odluke ne dovode u pitanje, ako si ozbiljan. Ako bi drugačije razmišljao, iza nas ne bi bile sve ove godine uspeha - poentirao je Danilović.

Na pitanje da li će Bogdanović biti u timu na meču Top 16 faze Evrolige sa Lokomotivom Kubanj u petak, Danilović odgovara da je to pitanje za trenera, dodajući da je ipak reč o "trenutnoj sankciji".

- Uostalom, možda sve to što se desilo, bude od koristi Bogdanoviću, čak sam ubeđen u to. Nema potrebe da pričam o njegovom talentu, igračkom iskustvu, potencijalu, vratima koja se otvaraju. Ali, košarkašku veštinu, igrački instinkt ne prate i određene stvari, za sada.

Kada je reč o brojim povredama u redovima Partizana u poslednjih osam meseci, Danilović kaže:

- Da se vratim na početak i sreću. Sve je to splet okolnosti, koje u slučaju Partizana nisu bile najpovoljnije. Sigurno je da su razni problemi pomalo kumovali, ali ne može da se pravi lista, od broja jedan, pa nadalje. Ne možete baš uvek sve da objasnite pod parolom "dva plus dva".

- Naše ambicije su uvek iste, ne odričemo se plena, niti ćemo od toga bežati. Trudićemo se da budemo makasimalni, da damo sve od sebe. Ako se baš i desi da ne uradimo sve ono što smo planirali, čestitaćemo drugima i nastaviti našim, dobro znanim putem. Nije valjda pitanje života i smrti, ali nas i ne oslobađa obaveze i najviših ciljeva.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Izvor: Sport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRAGAN

    29. januar 2014 | 08:49

    miševi IZAŠLI IZ RUPE POSLE 20 GODINA I POČELI DA LAJU!SMEŠNO I ŽALOSNO!

  • Petrovac na mlavi

    29. januar 2014 | 09:25

    Gazi, kidaj, otimaj, ponizavaj, dominiraj, melji, aaaajmooo Dule zgazi ih sve!

  • Dejan B.

    29. januar 2014 | 11:01

    Partizan je sampion

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA