Izbačena ekipa u kojoj su igrači simulirali povrede na terenu!

Italijanska fudbalska federacija (FIGC) saopštila je da je klub Noćerina izbačen u nižu ligu zbog "sportskog prekršaja" i da je kažnjen sa 10.000 evra

  • 1

Italijanski trećeligas Noćerina izbačen je iz tog takmičenja zbog lažiranja u derbiju protiv Salernitane, koji je prekinut kada je polovina tima napustila teren zbog navodnih povreda.

Meč protiv Salernitane, koji je igran u novembru, bio je prekinut kada je Noćerina iskoristila tri dozvoljene zamene u prva dva minuta, a petorica igrača su u narednih dvadeset minuta napustili teren zbog povreda, čime je tim ostao ispod zahtevanog minimuma od sedam igrača.

Italijanska fudbalska federacija (FIGC) saopštila je da je klub izbačen u nižu ligu zbog "sportskog prekršaja" i da je kažnjen sa 10.000 evra.

Predsednik Noćerina Luiđi Benevento suspendovan je na tri i po godine, zajedno sa generalnim direktorom Luiđijem Pavarezeom i timskim lekarom Ðovanijem Rosatijem.

Petorica igrača su suspendovana na godinu dana, dok su njih šestorica oslobođena optužbe.

Navijači Noćerina su uoči sporne utakmice sa Salernitanom tražili od igrača da ne izađu na teren, preteći im čak i smrću.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA