DINO RAĐA: Je*e se nama za politiku, i ja bih kao Divac bacio šahovnicu! (VIDEO)

Proslavljeni jugoslovenski i hrvatski košarkaš pred dolazak u Beograd na revijalni meč istakao da je gest Divca na SP u Argentini bio logičan jer njih tada nije bilo briga za politiku

  • 15

Košarkaški spektakl koji je na programu u ''Pioniru'' 1. februara okupiće velikane jugoslovenske košarke s jedne, odnosno asove SSSR-a s druge strane. U sastavu ''plavih'' , između ostalog, naći če se i Vlade Divac i Dino Rađa, a hrvatske medije je najviše interesovalo kakav je njihov odnos posle Divčevog bacanja šahovnice 1990. godine na SP u Argentini.

- Divac tada nije napravio ništa što ne bih napravio i ja. Mi smo tada imali 22 godine. Je*alo se nama za politiku i sve što se događalo u pozadini. Mi smo jedino želeli biti prvaci sveta. I da se tada meni približio neko sa srpskom, italijanskom ili bilo kojom drugom zastavom, ja bih napravio istu, potpuno istu stvar kao Vlade - rekao je Rađa u izjavi za Index i dodao:

- To tada nije bila moja zastava. Mi smo tada igrali za Jugoslaviju, ne za Hrvatsku, ne za Srbiju. I na koncu, svašta se tumačilo i govorilo kod nas. Od toga da je on tu zastavu gazio, da je udario tog čovjeka, da je pljuvao... Ako bolje pogledate snimak, videćete da se ništa od svega toga nije dogodilo.

Uprkos filmu ''Jednom braća'', koji je ESPN snimio na uspomenu na Dražena Petrovića, Divac je i dalje omaržena osoba u Hrvatskoj. Međutim, Rađa ne krije da su oni veliki prijatelji.

- Vlade je jedno veliko dete. Takav je bio onda, takav je i danas. On mi je prijatelj bio i prijatelj mi je ostao. A mi smo na ovim prostorima prokleti. Umjesto da se ugledamo na generala Antu Gotovinu, da poslušamo njegove riječi, da se okrenemo budućnosti, mi se samo vraćamo u prošlost. Užas - istakao je Rađa.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banja Luka

    31. januar 2014 | 11:50

    Tu istu zastavu si ti gospodine Dino rasirio u Kninu poslije akcije Oluja i tako slavio pobjedu sa istim tim generalom koji je protjerao hiljade Srba sa svojih ognjsta. I na to sve trebamo da poslusamo i tebe i njega???,zar vi stvarno mislite da mi Srbi imamo rogove??? Sramota...

  • Ugledajmo se i kradimo babama dijamante

    31. januar 2014 | 10:43

    Hrvatski „heroj“ Ante Gotovina tri puta je osuđen od 1986. do 1995, na ukupno devet i po godina zatvora, zbog najtežih krivičnih dela - oružane pljačke, iznude i otmice, objavio je Jutarnji list. Tokom sva tri sudska postupka bio je u begu i nijednom se nije odazvao na sudski poziv. Odslužio je tek četiri godine, dok je tokom izricanja ostalih presuda već nosio uniformu Hrvatske vojske. Prvi put je osuđen 1986. za oružanu pljačku 25.000 franaka, čekova, zlata, dijamanata, poštanskih maraka, torbi vrednih dva miliona franaka, a žrtva je bila žena pariskog draguljara Anrija Solomona. Lopovi su pobegli, a Gotovina je slučajno uhapšen avgusta 1984. u Parizu s lažnim pasošem. Odslužio je samo četiri godine, a već godinu dana kasnije pokušao je da reketira izvesnog Sangineda tražeći mu svotu od šest miliona franaka u Parizu, zbog čega je decembra 1995. osuđen na 30 meseci zatvora. Ali umesto da bude u francuskom zatvoru, slavio je uspeh „Oluje“, družio se i slikao s diplomatama u Hrvatskoj.Krajem 1990. Gotovina je učestvovao u otmici Žerara Turmeca, od koga je tražio 1,5 miliona franaka. Francuska posle 1990. nikad nije zatražila njegovo izručenje niti mu je oduzela francuski pasoš.

  • Ugledajmo se i kradimo babama dijamante

    31. januar 2014 | 11:26

    A zamisli da npr izadje marko keselj i kaze..poslusajmo Ratka Mladica i Veselina Sljivancanina i okrenimo se budućnosti..zaboravimo prošlost...Sankcije u ponedeljak bombardovanje u utorak...who cares about sreda....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA