NEOBIČAN FINIŠ PRELAZNOG ROKA: Pet najzanimljivijih transfera ovog januara

Svet je ostao uskraćen za bombastične transfere poslednjeg dana zimskog prelaznog roka, u kom su uglavnom preovladavale pozajmice

  • 2

Prelazni rok u mnogim zemljama širom Evrope je završen. Fudbalski zaljubljenici su poslednjeg dana ostali uskraćeni za neki bombastičan transfer i vrtoglave sume novca, tako da su sigurno pamtili i uzbudljivije finiše.

Uglavnom su preovladavale pozajmice. Izdvojili smo pet najzanimljivijih transfera poslednjeg dana januara.

MITROGLU - FULAM

Jedan od najboljih fudbalera Olimpijakosa Kostantinos Mitroglu potpisao je četvrtoipogodišnji ugovor sa Fulamom. Detalji transfera nisu navedeni, ali ostrvski mediji navode da je koštao oko 15 miliona evra.

- Veoma sam srećan što sam došao u Premijer ligu. Došao sam da pomognem klubu da ispuni svoje ciljeve i srećan sam što mi je Fulam ukazao šansu - rekao je Mitroglu za zvanični sajt londonskog premijerligaša.

Mitroglu je u ovoj sezoni prvi strelac grčkog šampionata sa 14 golova, dok je u Ligi šampiona postigao tri pogotka.

On je karijeru počeo u drugom timu Borusije iz Menhengladbaha, a osim za Olimpijakos igrao je i za Atromitos i Panionios.

Za reprezentaciju Grčke odigrao je 28 utakmica i postigao osam golova.

BERBATOV - MONAKO

Dolazak Grka u redove Fulama je praktično lansirao napadača u drugi klub.

Nekadašnji fudbaler Mančester junajteda Dmitar Berbatov novi je igrač Monaka.

On je u toku dana prošao lekarske preglede i zvanično je na pozajmici u ovom klubu.

KALSTROM - ARSENAL

Arsenal je imao velike ambicije koje nije uspeo da ostvari, ali je zato angažovao na pozajmicu do kraja sezone iskusnog Šveđanina Kima Kalstroma, pošto je vezni red londonskog tima desetkovan zbog povreda i suspenzija.

Tridesetjednogodišnji Kalstrom, fudbaler Spartaka iz Moskve, pridružio se danas "tobdžijama" samo nekoliko sati nakon što je menadžer Arsen Venger potvrdio da će Aron Remzi odsustvovati sa terena šest nedelja zbog povrede butnog mišića.

Džek Vilšir je takođe povređen, a Matje Flamini mora da pauzira tri utakmice zbog suspenzije, pa je Venger morao brzo da reaguje kako bi Arsenal ostao konkurentan u trci za titulu u Premijer ligi.

Kalstrom, koji ima pravo igranja u Ligi šampiona, prešao je u moskovski Spartak 2012. nakon šest godina provedenih u Olimpiku iz Liona.

Za nacionalnu reprezentaciju Švedske Kalstrom je odigrao 108 utakmica i postigao 16 golova.

OSVALDO - JUVENTUS

Fudbaler Sautemptona Pablo Osvaldo do kraja sezone igraće na pozajmicu za Juventus.

- Veoma sam srećan. Sve se dogodilo veoma brzo i još ne mogu da verujem - izjavio je 28-godišnji napadač, koji je u Sautempton prešao prošle godine uz rekordan klupski transfer od 15,1 miliona evra, nakon dve sezone provedene u Romi.

Dogovorena je opcija da Juventus do kraja maja može da otkupi ugovor tog fudbalera za sumu od 19 miliona evra.

Rođeni Argentinac, Osvaldo je odigrao 12 utakmica za reprezentaciju Italije i postigao četiri gola.

KANELAS - SOSIJEDAD

U Španiji, Sosijedad je angažovao dosadašnjeg igrača Valensije Serhija Kanalesa i da će sa njim potpisati ugovor na četiri i po godine.

"Kanales je već prošao medicinske preglede i zvanično će biti predstavljen u ponedeljak", saopštio je klub iz San Sebastijana.

Za transfer talentovanog 22-godišnjeg igrača sredine terena Real Madrid je 2010. platio Rasingu iz Santandera čak 10 miliona evra, ali on na Santjago Bernabeu nije uspeo da stekne status prvitimca, pa je prosleđen na pozajmicu u Valensiju, gde je 2012. potpisao trajan ugovor.

Kanalesov uspon karijere zaustavile su povrede, jer je dva puta morao da operiše ukrštene ligamente kolena, nakon što je bio standardni član mlade reprezentacije Španije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA