Kolašinac prvi sprski atletičar koji je ostvario normu za SP

Asmir je takmičio na Mitingu u Karlsrueu i u trećoj seriji zabeležio najbolji hitac od 20.39 metara, što ga je dovelo do petog mesta u ukupnom plasmanu takmičenja

  • 2

Asmir Kolašinac, osvajač zlatne medalje sa dvoranskog EP u Geteborgu, ostvario je normu za Svetsko prvenstvo u dvorani koje se održava u martu mesecu.

Asmir je takmičio na Mitingu u Karlsrue i u trećoj seriji zabeležio najbolji hitac od 20.39 metara, što ga je dovelo do petog mesta u ukupnom plasmanu takmičenja. Sledila su još dva ispravna hica u četvrtoj seriji 20.30 metara i u šestoj 20.04 metara.

- Ovo sam već ja, danas sam bio onaj stari. U prvoj seriji imao sam mali pad koncetracije i prestup, druga serija idealan hitac skoro 21 metar, ali nažalost mali prestup. U trećoj sam morao da bacam na sigurno što je dovelo do 20.39 metara.

- Zadovoljan sam rezultatom, i nadam se da ću iz takmičenja u takmičenje biti sve bolji - rekao je naš rekorder u bacanju kugle Asmir Kolašinac.

- Prvi plan je bio da mu Miting u Karsruhe bude prvo takmičenje u ovoj sezoni, međutim ipak smo odlučili da takmiči i u Novom Sadu, radi malog uvoda. Asmir još uvek nije u punoj takmičarskoj formi, tako da je ovaj rezultat u ovom periodu zadovoljavajući.

- Zaista je sjajno što je izborio normu za Svetsko prvenstvo u martu već na drugom mitingu u sezoni. Očekujemo da će Kolašinac u punoj formi i sjaju biti krajem ferbruara - izjavio je trener našeg šampiona Evrope, Nikola Tomasović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA