NI KOŠAVA JOJ NE MOŽE NIŠTA: Terzićeva prva na Belom krosu!

Srpska reprezentativka u atletici odbranila titulu na Košutanjaku u trci na 3.000 metara

  • 0

Odličan početak sezone za srpsku atletičarku Amelu Terzić! Dugoprugašica i reprezentativka Srbije trijumfovala je na Belom krosu, pošto je deonicu od 2.000 metara istrčala za 6 minuta i 43 sekunde.

Terzićeva je odbranila titulu koju je osvojila prošle godine. Drugo mesto u konkurenciji seniorki pripalo je Drugo mesto u ovoj konkurenciji pripalo je Sonji Stolić rezultatom 6:37, a treće mesto Biljani Crijanović koja je ovu trku završila rezultatom 6:43.

Međunarodni 47. Beli kros održao se na Košutnjaku, i pored jako loših vremenskih uslova i jakog vetra protiv kojeg su morali da se bore svi atletičari.

Na krosu su se takmičile sve uzrasne kategorije i više od 800 takmičara iz okolnih zemalja:

U konkurenciji juniorki na 2000m, prvo mesto zauzela je Ana Sekulić, rezultatom 7:22, drugo mesto Dajana Petković sa 7:23, dok je treća u ovoj trci bila  Lidija Todorović sa 7:24.

U konkurenciji juniora na 3000m, pobedu je odneo Uroš Kutlešić sa 9:31, drugo mesto zauzeo je Miloš Mitrović rezultatom 9:44 , a treće mesto Božidar Vujić sa 9:56.

U seniorskoj konkurenciji na 5000 metara, treće mesto pripalo je Osmanu Junuloviću rezultatom 15:49, drugo mesto Darku Živanoviću koji je ovu deonicu istrčao za 15:44, a prvo mesto Muameru Hasanoviću koji je trijumfovao sa rezultatom 15:34.

Za kraj Belog krosa usledila je i “Trka zadovoljstva” na 1000 metara.

Ovo takmičenje nastalo je u januaru 1966. godine kao interno, klupsko takmičenje Atletskog kluba 21 Maj iz Rakovice. Na Kongresu Evropske atletske asocijacije (EAA), 18. oktobra 2006, Beli kros je dobio status "permit" takmicenja EAA, čime je kao jedino nacionalno takmičenje u Srbiji ušao u program takmičenja EAA, ali i prihvatio uslove propisane za takmičenja ovog programa.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA