NBA: Indijana ponovo gazda Istoka, Lejkersi pali pred Minesotom (VIDEO)

Trijumf Pejsersa u Atlanti označio je povratak na prvo mesto konferencije Istok sa skorom 38-10. Timbervulfsi su posle 11 poraza od Lejkersa na svom terenu uspeli da slave zahvaljujući sjajnim partijama Lava i Martina

  • 0

Minesota je slavila prvi put na svom terenu protiv Los Anđeles Lejkersa posle čak 11 međusobnih utakmica u NBA ligi. Ove sezone Lejkerse su pobeđivali i daleko lošiji timovi, tako da su Vulfsi i u nedostatku Nikole Pekovića, uspeli da razbiju negativnu seriju protiv "jezeraša" - 109:99.

To i nije bio toliko veliki zadatak kada u timu imate raspoložene dvojicu Kevina - Martin i Lav su kombinovano ubacili 63 poena. Do 24. pobede u nizu je predvodio Martin sa 32 poena, a Lav je briljirao sa 31 poenom i čak 17 skokova.

U odsustvu Paua Gasola (uganuće članka) na drugoj strani, najbolji je u 32. porazu Lejkersa bio Nik Jang sa 24 poena, dok je Meni Farmar ubacio 19. Povratnik u prvu petorku Stiv Neš zabeležio je sedam poena i devet asistencija.

Timbelvulfsi su već u prvoj četvrtini sa 38 poena pokazali potrebnu igru da bi do kraja poluvremena stekli određenu prednost, koju Lejkersi do kraja meč nisu uspeli da nadoknade, premda su poslednje dve četvrtine dobili.

U pobedi Indijane na gostovanju Atlanti 89:85, rekord sezone je postavio Dejvid Vest sa 22 poena, dodajući deset skokova. Ovaj trijumf je značio prekid negativne serije u "Filips areni" od 12 poraza, a ujedno je Pejsersima omogućio i povratak na čelnu poziciju na Istoku (skor 38-10).

Pol Džordž je dodao 18 poena i sedam skokova, dok je Lens Stivenson ubacio deset, ali je krajem treće četvrtine napustio teren zbog bolova u donjem delu leđa.

U redovima Hoksa najbolji je bio Majk Skot sa 15 poena, od kojih je 11 ubacio tek u poslednjoj deonici. Elton Brend je meč završio sa 12 poena.

Čikago je slavio protiv Finiksa 101:92, ubacivši pregršt poena iz 21 kontre, i usput branivši šut za tri poena domaćina. Sve to je doprinelo da Sansi zabeleže prvi poraz posle pet pobeda.

Karlos Buzer je do skora 24-24 vodio Bulse sa 19 poena i 12 skokova, Džimi Batler je dodao 18, kao i Di Džej Ogustin, koji je ubacio dve ključne trojke u poslednjoj četvrtini. Joakim Noa je meč završio kao "duplo dvocifren" - po 14 poena i skokova.

Na drugoj strani je najbolji bio Slovenac Goran Dragić sa 24 poena i sedam skokova.

U poslednjem meču, Šarlot je nadigrao Golden Stejt 91:75.

Al Džeferson je upisao 30 poena i 13 skokova, Džerald Henderson 17 poena i osam skokova, a meč je obeležio i povratak Kembe Vokera - po sedam poena i skokova i šest skokova.

Porazu Voriorsa kumovao je najniži procenat šuta ove sezone - 31.2.

Bobketsi su kontrolisali utakmicu od početka, a prelomna prednost je bila krajem trećem četvrtine od 18 poena, da bi se u četvrtoj povećala na 22.

Protiv tima iz njegovog rodnog grada, Stiven Kari je među poraženima bio najbolji sa tek 17 poena i 11 asistencija. Endru Bogut je uzbacio 15 šoena, a Klej Tomson 12 poena.

NBA, rezultati

Atlanta - Indijana 85:89

Minesota - LA Lejkers 109:99

Finiks - Čikago 92:101

Golden Stejt - Šarlot 75:91

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA