Ovo je karta sa poslednjeg meča Mančestera i Zvezde na JNA (FOTO)

Na današnji dan, fudbaleri Mančester junajteda odigrali četvrtfinalni meč KEŠ sa Crvenom zvezdom, posle koje je došlo do čuvene Minhenske nesreće

  • 2

Bio je 5. februar 1958. godine kada su na teren ''JNA'', na megdan Crvenoj zvezdi, istrčali fudbaleri Mančester junajteda, legendarne ''Bezbijeve bebe''. Nažalost, za neke je to bilo poslednji put s obzirom na to da se  dan kasnije dogodila stravična ''Minhenska nesreća'' kada su život izgubile 23 osobe.

Junajted je stigao na stadion ''JNA'', gde je Zvezda igrala svoje mečeve do izgradnje ''Marakane'', sa prednošću od 2:1 iz prvog meča i uspeli su da ostanu neporaženi, jer su odigrali 3:3 sa crveno-belima.

Karta koja predstavlja jednu tužnu fudbalsku priču, na svu sreću, sačuvana je i krasi muzej najtrofejijeg srpskog kluba, a upravo fotografijom te karte, Junajted je preko Tvitera podsetio na poslednji meč ''Bezbijevih beba''.

Poslednji, jer se tog kobnog 6. februara dogodila nesreća prilikom poletanja aviona iz Minhena za Englesku, kada su poginule 23 osobe - osam fudbalera, tri člana stručnog štaba, dva prijatelja kluba, osam novinara i dva člana posade, a u sećanje na te žrtve, klub je crveno-beloj kombinaciji dodao i crnu boju.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA