Olimpijska baklja stigla u Soči posle najdužeg puta u istoriji! (FOTO)

Posle 65.000 kilometara i obilaska Severnog pola, kosmosa, dna najdubljeg jezera na svetu, olimpijska baklja je konačno stigla na konačno odredište, gde će se njome u petak upaliti olimpijski plamen, kada ZOI budu zvanično otvorene

  • 0

Olimpijska baklja za Zimske Olimpijske igre stigla je u Soči posle 65.000 prevaljenih kilometara, najduže trase u istoriji Igara. Tokom putovanja, započetog 7. oktobra na Crvenom trgu u Moskvi, baklja je obišla sve regione ogromne države.

Stigla je i na Severni pol, preneta na vrh najviše evropske planine i na dno najdubljeg jezera na svetu, a boravila je čak i u svemiru, gde su je preuzeli ruski kosmonauti.

Svečani doček organizovan je na trgu ispred Centra nacionalnih kultura Mazlumjan, gde je baklja stigla vozom iz Kubanja, a dočeku je prisustvovalo nekoliko hiljada građana.

Olimpijski plamen u Sočiju biće zapaljen u petak kada bude bilo svečano ovaranje Zimskih olimpijskih igara, a kao jedan od kandidata da zapali plamen figurira i Alina Kabajeva, ljubavnica predsednika Rusije Vladimira Putina.

Zimske olimpijske igre u Sočiju biće održane od 7. do 23. februara.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA