Ludo NBA pravilo: Sudije vraćale isključenog igrača!

Iako je isključen zbog šeste lične greške Robert Sejkr se vratio u igru, jer bi Lejkersi ostali sa četvoricom na terenu * Ovakva odluka sudija iznenadila je skoro sve s obzirom na to da niko nije znao za ovo pravilo

  • 3

Već na početku putovanja u Klivlend, Los Anđeles Lejkersi su bili suočeni sa velikim problemima, jer su samo sa osmoricom igrača otišli na megdan Kavalersima, a kada su tokom meča počeli da ostaju i bez te ''osmorke'' činilo se da će doživeti poraz i meč završiti sa manje od pet igrača.

Međutim, na opšte iznenađenje svih, u pomoć je pritrčalo neverovatno NBA pravilo za koje niko nije znao osim sudija, a to je da igrač može da se vrati na teren i posle šeste lične greške, ukoliko na terenu nema pet igrača, ali da će se svaki njegov faul svirati kao tehnička.

Upravo to se dogodilo Robertu Sejkru koji je zaradio šestu ličnu grešku, međutim, zbog povreda Farmara, Janga i isključenja Kejmana, mogao je da se vrati u igru. Svi su bili zatečeni ovim pravilom, kao i sam igrač.

- Nisam imao pojma šta se dešava. Kada sam dobio šestu ličnu grešku pomislio sam: Šta sad?, Ali, onda je usledio povratak. Ludilo - rekao je Sejkr, a da nije znao za ovo pravilo priznao je i trener ''Jezerdžija'':

- Iskreno, nisam imao pojma o tom pravilu. Ali, lepo je pravilo, nema šta - istakao je D'Antoni, koji je imao opciju da na teren ubaci veterana Stiva Neša, ali nije želeo, jer mu je dao slobodan dan, iako je Kanađanin otišao u svlačionicu i presvukao se.

Lejkersi su na kraju uspeli da trijumfuju rezultatom 119:108, ali sumnjamo da će ovaj meč pratiti samo po pobedi.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cale

    6. februar 2014 | 12:14

    Toza ne lupaj

  • Toza-djankoza

    6. februar 2014 | 10:08

    Hebeni NBA! Sreca pa ga vise nema po srpskim televizijama. Najgora kosarka na planeti sa dopingovanim igracima koje zabole za rezultat jer vazan samo index ucinka. Jos sad i ovo... Uzas, samo da se show ne zaustavi.

  • Урош

    6. februar 2014 | 14:13

    8 Играча, 119 поена.. Код нас цела лига толико не да..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA