PEŠIĆ: Srbija može da napravi tim od kojeg će mnogi strepeti!

Bivši selektor SRJ i poslednji osvajač zlatne medalje istakao da Đorđević ima dobru bazu, počevši od Zvezde i Partizana, i smatra da je najbitnije da se igrači ne povrede

  • 2

Košarkaška reprezentacija Srbije nije imala sreće prilikom žreba za grupe na Svetskom prvenstvu u Španiji, ali, prema mišljenju nekadašnjeg selektora SRJ Svetislava Pešića, tim koji će predvoditi Aleksandar Đorđević može da se probije do same završnice.

Poslednji selektor koji je našoj zemlji doneo zlatno odličje (2002), iako dugo nema veze sa nacionalnim timom, iskoristio je žreb u Barseloni da prokomentariše trenutnu situaciju.

- Srbija je upala u tešku grupu. Dovoljno je pomenuti Španiju, Francusku i Brazil, pa da se sledi krv u žilama. Nadam se da ćemo proći prvu fazu, a onda sledi ukrštanje sa B grupom, koja je nešto slabija, uz svo poštovanje Argentine, Grčke, Hrvatske i Portorika,koji će se verovatno plasirati dalje - rekao je Pešić za ''Sport'' i dodao:

- Ako nas Fortuna pogleda, možda bi mogli da guramo i dalje od osmine finala. Mnogo je važno kako ćemo da odigramo na početku.

Pešić se, logično, osvrnuo i na novog selektora Aleksandra Đorđevića.

- Najvažnije je šta će Đorđević da osmisli. Ako ne bude povreda, može da napravi sasvim solidnu ekipu od koje će mnogi strepeti. Pored igrača na evropskoj sceni, Partizan i Zvezda ostavljaju mnogo dobar utisak, što znači da selektor ima pravu bazu. Ponavljam, ako ne bude povreda Srbija može dobro da se pripremi - rekao je Pešić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    6. februar 2014 | 12:09

    Teo, Bogdan, Bjelica, Mačvan, Krle Nedović, Gagi, Novica, Savan, Raduljica,Milutinov , Mitrović

  • Morski pas

    7. februar 2014 | 13:26

    U sale al si glup! Stavljas povredjene igrace u taj tvoj sastav...vidi se da si okoreli glodar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA