ŠOŠTAR: Dani odlučuju o opstanku Partizana!

Predsednik VK Partizan istakao da se njegov klub nalazi pred gašenjem i da je situacija više nego alarmantna

  • 15

Jedan od najtrofejnijih vaterpolo klubova u Evropi, ekipa Partizana, proživljava svoje teške, možda i najteže u istoriji, i tom prilikom su organizovali konferenciju za medije kako bi upoznali javnost o alarmantoj situaciji.

Prisutnim novinarima na Banjici obratio se predsednik kluba Aleksandar Šoštar.

- Došli smo do samog kraja gde se postavlja pitanje šta i kako raditi? Dogovor sa državom, koji je napravljen na leto prošle godine, nije ispoštovan. Trebali smo da dobijemo i deo novca od grada, tačnije 2,3 miliona dinara, ali tog novca nema ni na vidiku - rekao je Šoštar i dodao:

- Ne znam da li smo mi kažnjeni što smo nešto dobro uradili? Prošao je prvi deo prvenstva , kup, deo takmicenja u Ligi šampiona i mi bez te pomoći ne možemo dalje. Ne govorimo o mesecima već o danima opstanka kluba.

Šoštar se osvrnuo i na problem s plivalištem ''Banjica'', za koji se već dugo sude sa Opštinom Voždovac.

- Partizan je jedini klub koji ne dobija subvencije kada su u pitanju termini za trening, s objašnjenjem da je ''Banjica'' naše vlasništvo, a, s druge strane, ona formalno-pravno pripada Opštini Voždovac,  s kojom se godinama sudimo - istakao je Šoštar i dodao:

- Partizanu su zatvorena vrata u sim javnim preduzećima već nekoliko godina, a moram još jednom da se vratim i na grad. Predsednik Zvezde Viktror Jelenić se zahvalio gradu za pomoć pri organizaciji Kupa, a mi kada smo organizovali raznorazne kupove i turnire nismo ništa doili od grada.

Partizan već u sledećem kolu na gostovanju u Berlinu protiv Špandaua može da napravi presudan korak prema plasmanu na završni turnir, ali ako ne stigne pomoć biće primoran da odustane od takmičenja.

- To bi bila katastrofa, ali bez ove pomoći to je neminovnost. Tako nešto nikad se nije desilo, pogotovo ne klubu koji je uradio sve ono što je Partizan uradio i koji je oduvek vukao državni vaterpolo. Za sada nismo obavestili ljude iz LEN-a o našim problemima - naveo je predsednik crno-belih.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Red devils

    6. februar 2014 | 13:12

    Katanac breeee.....krepajte!!!

  • Morski pas

    6. februar 2014 | 14:48

    A znao si zvezdi da smestis da ne igra LS. Sad trazis pomoc cccc..

  • daily

    6. februar 2014 | 13:20

    kad u jednom saopstenju ne pomenete Zvezdu mozda i budete klub

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA