Poslednji put kad je Arsenalu dao pet golova, Liverpul je bio šampion!

Pre 50 godina "crveni" su pet puta savladali golmana "tobdžija", a te 1964. godine postali su prvaci tadašnje Prve divizije, koja je preteča današnjeg najjačeg takmičenja u Engleskoj

  • 1

Istorija se ponavlja? Fudbaleri Liverpula su odigrali neverovatan meč protiv Arsenala i savladali ga sa 5:1 u 25. kolu Premijer lige, a poslednji put kada se desilo da "crveni" pet puta savladaju golmana londonskog tima, postali su šampioni Engleske.

Pre 50 godina tim sa "Enfilda" je postigao pet pogodaka protiv "tobdžija", tačnije u aprilu 1964. godine, a na kraju te sezone postali su prvaci Prve divizije, takmičenja koje je prethodilo Premijer ligi.

Iako je trener Liverpula, Brendan Rodžers izjavio da osvajanje titule nije primarni cilj njegove ekipe ove sezone, nema sumnje da dobre igre "redsa", ali i obaranje nekih starih rekorda podgrevaju nade navijača da bi posle 24 godine titula mogla da dođe na "Enfild roud", po prvi put otkako je osnovana Premijer liga.

Interesantno je pomenuti i da je visok poraz Arsenala, drugi najteži u Premijer ligi koji je doživeo tim koji je u tom trenutku bio na čelu tabele, a prethodni put se to dogodilo kada je Blekburn demolirao Norič 7:1, 1992. godine.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA