Završnica Kupa Kralja kakva nikad nije viđena! (VIDEO)

U spektakularnoj završnici Serhio Ljulj trojkom doneo pobedu Real Madridu jednu desetinku pre kraja

  • 1

Real Madrid je novi osvajač Kupa Kralja. Kraljevski klub je savladao Barselonu rezultatom 77:76. Apsolutni heroj ovog neverovatnog finala je Serhio Ljulj koji je postigao trojku za pobedu jednu desetinku pre kraja.

U jednoj veoma ujednačenoj utakmici sve se odlučivalo u samoj završnici. Na nešto više od minuta do kraja, Real Madrid je imao plus sedam, ali se Barselona nije predavala. Prvo je Bred Oleson pogodio trojku, da bi nakon toga Ljulj promašio šut za tri poena, a Rejes faulom poslao Džoa Dorsija na liniju penala. Amerikanac je promašio oba, ali su Katalonci ipak stigli do nove šanse da poentiraju.

Precizan je bio Marselinjo Uertas i Barsa je prišla na minus dva na 22 sekunde pre kraja. Nakon toga Rodigez je izgubio lotpu i Barselona je imala napad za produžetak ili pobedu. Bred Oleson je preuzeo odgovornost i poentirao uz faul Mirotića, da bi zatim pogodio i dodatno slobodno bacanje na osam sekundi pre kraja. Tako je Barselona sa 8-0 došla na korak do pobede. Ipak, Madriđani nisu dali pobedu. Rodrigez je ostavio samog Ljulja, a španski reprezentativac doneo pobedu svojoj ekipi.

Najbolji u ekipi Reala bio je Rudi Fernandez sa 19 poena, dok je Nikola Mirotić postigao 17. Kod Katalonaca najefikasniji su bili Marselinjo Uertas sa 15 poena, dok je Ante Tomić postigao 14 poena. Ovo je 24. trofej Kupa Kralja koji je osvojio kraljevski klub.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA