Durent učio Karmela basketu, Partizanov pik nokautirao Garneta (VIDEO)

U duelu dva najbolja strelca NBA lige Durent skoro trostruko više ubacio od Entonija * Francuz Ažinsa, koji je letos bio pik crno-belih, poslao Garneta u svlačionicu

  • 0

Potencijalni NBA šou na terenu između Kevina Durenta i Karmela Entonija pretvorio se u igru mačke i miša. Duel dva vrhunska strelca u potpunosti je pripao lideru Oklahome koja je savladala Njujork rezultatom 112:100.

Bila je ovo još jedna noć Durenta za pamćenje. Najbolji strelac lige postigao je 41 poen, a samo jedna asistencija mu je falila za tripl-dabl s obzirom na to da je uspeo da uhvati 10 lopti. Međutim, najveći krivac za to što ''Durentula'' nije zabeležio desetu asistenciju jeste Serž Ibaka koji je promašio zicer ispod koša na 1:24 sekunde pre kraja.

Imao je Njujork prednost početkom četvrte deonice (86:80), ali onda je Duren uzeo stvar u svoje ruke i trojkama napravio seriju Oklahome od 15-0. Niksima je i te kako falio raspoloženi Karmelo Entoni, a ne onaj od sinoć koji je ubacio samo 15 poena.

- Promašio je nekoliko šuteva koje obično pogađa - rekao je Durent za Entonija.

U pobedničkoj ekipi Džekson je ubacio 19 poena dok je Ibaka stao na 16. Kod Niksa, svetle tačke su bili Felton i Stodemajer sa po 16 poena.

 

Meč sezone odigrao je ruki Mejson Plami koji je sa 22 poena i 13 skokova doneo pobedu Bruklinu nad Nju Orleansom rezultatom 93:81. Bio je ovo prvi trijumf Bruklina u NBA, a da niko od startera, na kraju, nije bio dvocifren.

Sredinom treće deonice teren je morao da napusti legendarni Kevin Garnet nakon duela sa Francuzom Aleksisom Ažinsom koji je letos bio pik Duška Vujoševića i Partizana. Prilikom borbe za loptu, Garnet je pao na parket i glavom udario od njega te je morao izaći iz igre.

U ekipi Bruklina dobar utisak je ostavio i reprezentativac BIH Mirza Teletović sa 13 poena i 11 skokova. Dobar je bio i Alan Anderson koji je, takođe, ubacio 13 koševa. Entoni Dejvis je sa 24 poena bio najistaknutiji u poraženom timu.

 

NBA rezultati:

Njujork - Oklahoma 100:112

Čikago - LA Lejkers 92:86

Dalas - Boston 102:91

Memfis - Klivlend 83:91

Nju Orleans - Bruklin 81:93

Indijana - Orlando 92:93

Sakramento - Vašington 84:93

Filadelfija - LA Klipers 78:123

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA