Da li ste spremni za violinistkinju koja u utorak skija u Sočiju? (FOTO)

Vanesa Mej ostvarila životni san i nastupiće na Zimskim olimpijskim igrama u disciplini veleslalom

  • 0

Neverovatna priča Britanke Vanese Mej koja će u veleslalomu predstavljati Tajland. Od najbogatije mlade umetnice do osobe koja deset godina nije pričala sa svojim ocem, a i dalje ne razgovara sa svojom majkom koju je otpustila sa funkcije svog menadžera.

Ova tridesetpetogodišnjakinja će u utorak odmeriti snage sa najboljim skijašicama sveta u disciplini veleslalom. A njen put do  Zimskih Olimpijskih igara u Sočiju je prilično dugačak. Britanska umetnica sa ovim žičanim istrumentom suočila se sa ogromnim izazovima kako bi uspela da se ovog februara dokopa Rusije i tako ispuni životni san :

- Sjajno je biti ovde. Ovde nisam da bih se takmičila sa najboljima, već da bih učestvovala sa najboljima. To je pravi Olimpijski duh i moja poruka u ovom trenutku - ushićeno kaže Mej.

Mej skija od svoje četvrte godine, ali je u trenažni proces za Olimpijske igre počela tek pre šest meseci, što njen uspeh čini još neverovatnijim:

- Ovo želim od malena, imala sam ovu ideju pre par godina, ali sam sa pravim treninzima počela tek pre šest meseci. Zato je za mene neviđen uspeh, da sam sa toliko kratkim periodom treniranja uspela da se kvalifikujem i da postignem nešto ovako neverovatno - izjavila je Mej.

Vanesin životni put je prava sapunica. Zavolela je skijanje još od četvrte godine, ali je njena majka forisarala prema muzici. 2006. godine prodato je više od milion njenih albuma i proglašena je za najbogatiju mladu umetnicu u Velikoj Britaniji. Od svoje 21. godine ne razgovara sa majkom, jer je otpustila sa mesta njenog menadžera, a od svoje 25. godine nije razgovarala ni sa ocem, koji se odselio u rodni Tajland.

Ipak, njena želja da učestvuje na Olimpijskim igrama ih je opet spojila. Da bi bila učesnik u Sočiju mogla je to jedino kao predstavnik Tajlanda i životni putevi njenog oca i nje su se opet spojili. O svemu tome ne priča sa velikom dozom sete:

- Odustala sam od jahanja konja zbog moje majke, jer je govorila da je opasno. Nije to bilo velika žrtva, jer je muzika bila važna za mene. Nisam bila bunovna u mladosti, osim kada je reč o skijanju. Moja majka me je upoznala sa skijanjem, ali kada je violina postala važan deo mog života, nije mi dala da skijam, jer je opasno.

- Nažalost odnosi nekad mogu da budu prolazni. Prihvatam da nisam bila gurana kao dete, nikada ne bi postigla ni četvrtinu stvari koje sada jesam. Nisam pričala sa ocem 10 godina. Rastali smo se kada se vratio na Tajland. Bio je monah 10 godina, a sada radi ono što najbolje ume, menadžment - zaključuje priču Mei.

Ovo je sigurno još jedan primer koliko veliki značaj za društvo imaju Olimpijske igre kao događaj i kakve se sve životne priče kriju iza učesnika ovog gigantskog takmičenja.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M.Raković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA