Raduljica gledao šou Bostona, ''privremeni'' srušio Sparse (FOTO)

Kelti bez većih problema slavili u Milvokiju, uz četiri poena Srbina * Detroit bolji od San Antonija na debiju privremenog trenera Džona Lojera

  • 0

Ideja trenera Bostona Breda Stivensa, da Džef Grin šutira kada kod za to ima priliku, pokazala se kao odlična taktika pošto su ''Kelti'' bez većih problema slavili na NBA gostovanju protiv Milvokija rezultatom 102:86.

Grin je očigledno shvatio poruku i sa 29 poena bio najefikasniji u ekipi Bostona, a čak 19 je postigao u drugom poluvremenu gde je pitanje pobednika i rešeno.

- Uveren sam u svaki šut koji uputim. Šta god da krene iz mojih ruku završiće na pravom mestu - rekao je Grin posle meča.

Pored Grina u ekipi Bostona istakao se i Olinik sa prvim dabl-dabl učinkom u karijeri, odnosno 14 poena i 11 skokova. Salindžer je, takođe, ostvario dabl-dabl sa 13 poena i 10 skokova. Milvoki nije imao previše raspoloženih igrača. Samo su trojica bili dvocifreni - Najt (22), Nil (17) i Henson (16), dok je srpski internacionalac Miroslav Raduljica za nešto više od sedam minuta ubacio četiri poena, uz tri skoka.

Sa privremenim trenerom Džonom Lojerom na klupi i Brendonom Dženingsom na terenu Detroit je načinio veliki korak u borbi za plej-of pošto su savladali San Antonio  rezultatom 109:100.

Detroit je posle 50 utakmica otpustio Morisa Čeksa, a u međuvremenu tim je vodio Lojer kojem je ovo bio debi u najjačoj košarkaškoj ligi, a ukoliko Pistonsi nastave sa ovakvom igrom nema sumnje da im novi trener neće ni trebati, nego će ''privremeni'' postati ''stalni''.

- Rekao sam igračima da će ovo biti emotivan dan. Takođe, da, ako budemo igrali kolektivno, možemo pobediti - istakao je Lojer na kraju meča u kojem je briljirao Dženings sa 21 ubačenim poenom. Staki je dodao 20 dok je Monro ubacio 15 poena, uz 10 skokova.

U redovima Sparsa najefikasniji je bio Italijan Belinli sa 20 poena. Diao je ubacio 12, a Parker, Dankan i Džozef po 11 poena.

NBA, rezultati:

Denver - Indijana 80:119

Nju Orleans - Toronto 101:108

San Antonio - Detroit 100:109

Boston - Milvoki 102:86

Hjuston - Minesota 107:89

Filadelfija - Golden Stejt 80:123

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA