BIO JE BOLJI OD LEBRONA: Ovako je ovaj momak upropastio svoju karijeru! (VIDEO)

Leni Kuk je bio veći potencijal od većine današnjih zvezda NBA lige, ali se umesto treninzima posvetio alkoholu i ženama...

  • 3

Lebron Džejms i Karmelo Entoni verovatno su najbolji košarkaši koje je iznedrila generacija "2001". Još kao srednjoškolci su bili zvezde u usponu. Ovi asovi pišu istoriju u NBA ligi, izgradili su velike karijere, a dok su bili srednjoškolci tik uz njih je bio i Leni Kuk, za kog sumnjamo da ste ikad čuli.

A kako i da čujete kada je i pored ogromnog potencijala, po mišljenju nekih i većeg od Lebronovog i Karmelovog, osudio svoju košarkašku karijeru na propast - a da nije pošteno ni počela.

Leni Kuk je te 2001. godine bio prvi igrač na listi američkih srednjih škola. Vrhunski igrač u najavi, i kao takav je stekao veliku popularnost.

Džejms i Entoni su vreme provodili na treninzima, a Kuk sa ženama i uz alkohol, tek ponekad posećujući salu.

- Niko nije mogao da me zaustavi. Gde god da sam igrao, osećao sam se da mi niko ništa ne može - priča danas Kuk, 31-godišnjak bez minuta u NBA ligi.

- Od mogućnosti da budem superstar, došlo je do toga da budem kuvar - zaključuje on.

Sve i da je hteo, nije mogao da ode na koledž zbog loših ocena, pa se naredne godine prijavio na draft, na kom nije izabran. Sledeći put je pokušao igrajući u letnjoj ligi za Boston i Sijetl, ali se nije nametnuo da bude u društvu najboljih.

Kako ni to nije urodilo plodom, Kuk odlazi na istok. Igrao je košarku na Filipinima i u Kini, a 2004. je ponovo sve pošlo po zlu.

Vozeći se sa drugom, doživeo je saobraćajnu nesreću, a zbog povreda je neko vreme bio u komi. Mesecima je potom bio vezan za invalidska kola, a sama sreća je bila što povređena noga nije bila amputirana.

Kada se Kuk konačno oporavio, pokušao je ponovo da igra na Filipinima, ali je doživeo povredu Ahilove tetive, koja je i definitvno označila kraj njegove nesrećne karijere.

Ova neverovatna životna priča će uskoro biti ekranizovana.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(B. Mekić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusko

    11. februar 2014 | 20:29

    "Sine,veli,ko igra za raju i zanemaruje taktiku-zavrsice karijeru u nizerazrednom Vratniku..."

  • Srbin

    11. februar 2014 | 23:22

    samo je jedan Alen Iverson :D jedini vrhunski kosarkas koji nikad nije otisao na trening ujutru xDDD

  • Knele

    12. februar 2014 | 00:41

    kucamo na vrata zaboravljenih asova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA