Hipo banka: Puštanje menice Vojvodini je zakonski postupak!

"Utvrđeno je da u postupanju sa menicom nije prekršena zakonska regulativa koja uređuje proces registrovanja i naplate menica, niti su potvrđeni navodi o prijemu falsifikovane menice i navodnoj zloupotrebi od strane zaposlenih," navodi se u saopštenju banke

  • 3

Hipo Alpe-Adrija banka a.d. Beograd saopštila je da nije prekršila zakonsku regulativu puštanjem menice fudbalskom klubu Vojvodina iz Novog Sada.

Reagujući na tvrdnje generalnog sekretara Vojvodine Radisava Rabrenovića da je klub oštećen za sumu od 19.566.493 dinara, Hipo banka navodi da su njene stručne služne sprovele internu kontrolu procesa prijema i realizacije pomenute menice.

"Na osnovu toga utvrđeno je da u postupanju sa menicom nije prekršena zakonska regulativa koja uređuje proces registrovanja i naplate menica, niti su potvrđeni navodi o prijemu falsifikovane menice i navodnoj zloupotrebi od strane zaposlenih. Hipo Alpe-Adrija banka na raspolaganju je svim nadležnim organima u slučaju dalje istrage i utvrđivanja odgovornosti u vezi sa ovim slučajem", navodi se u saopštenju Hipo banke.

Rabrenović je ranije izjavio da je Vojvodina oštećena, jer je u ponedeljak puštena menica sa tim iznosom preduzeću "Dehatklon" iz Beograda sa kojim novosadski klub "nema nikakve veze".

On je na konferenciji za novinare u Fudalskom centru "Vujadin Boškov" u Veterniku kazao da je preduzeće "Dehatklon" u vlasništvu bivšeg zaposlenika u klubu Petra Nikolića, koga je i optužio da je zajedno sa svojim kumom Dejanom Grabovcem, zaposlenim u Hipo banci, realizovao puštanje sporne menice.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • seljo sa severa

    11. februar 2014 | 23:39

    resice to aleksandar turice u aps sve sto kradu narodu pare

  • Zapazanje

    11. februar 2014 | 23:29

    Druze da se ti nisi malo zeznuo? iza se vidi krov spensa,a i desno ona komicna tribina na jugozapadu...

  • Jocko

    11. februar 2014 | 19:51

    da se niste malo zeznuli,stavili ste sliku od meraklija. haha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA