Masters Dubai: Đoković i Tipsarević zakazali četvrtfinale

Najbolji svetski teniser pobedio Stahovoskog, Janko Italijana Ćipolu posle tri seta. Srpski derbi u četvrtak

  • 0

Janko Tipsarević i Novak Đoković slavili su u mečevim adrugog kola Masters turnira u Dubaiju i zakazali međusoban duel sutra u četvrtfinalu. Tipsarević je savladao Italijana Flavija Ćipolu u tri seta 6:7, 6:1, 6:1, dok je najbolji svetski teniser se namučio u duelu sa Sergejom Stahovskim 7:6, 6:3.

Novak je bez sumnje odigrao najlošiji meč od početka godine, ali je i pored grešaka i nervoze ispoljio koncentraciju u trenucima kada se meč lomio: u prvom setu, kada je u taj brejku sačekao svojih par minuta i osvojio odlučujući gem i u drugom setu, kada je i pored 0:2 uspeo da vrlo dobrog Stahovskog primorana na poraz.

Đoković je kao i u duelu prvog kola igrao sa ogromnim rezervama, pa se od prvog reketa Srbije očekuje da zablista u završnici turnira na kome brani titulu.

Šteta, prvi rival će mu budu zemljak i drugar Janko Tipsarević, pa će jedan od srpsih predstavnika u Dubaiju morati da se oprosti od takmičenja.

Biće to četvrti duel Janka i Novaka, a Đoković vodi 3:1 u pobedama.

Protiv 86. igrača Flavija Ćipole iz Italije sveta Tipsareviću je trebalo da izgubi uvodni set posle taj brejka, da bi pokazao šta i koliko može. Ekspresno i ubedljivo je obavio zadatak u naredna dva seta i na kraju se ubedljivo plasirao u treću rundu Dubaija gde će ako ne bude prvorazrednog iznenađenja igrati protiv zemljaka.

(telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA