MIHA: Opet bih izbacio Ljajića iz reprezentacije zbog himne!

- Svako ko je osetio rat sazreo je ranije i želeo sam da stvorim duh reprezentacije, a tu nema kompromisa - reako je bivši fudbalski selektor Srbije

  • 15

Definitivno najveći hit u Italiji je Siniša Mihajlović. Doskorašnji selektor Srbije svakodnevno dobija epitet spasitelja i genija taktike u italijanskim medijima, s obzirom da je kao trener Sampdorije izveo ekipu iz zone ispadanja iz Serije A.

On je u intervjuu za "Korijere delo Sport" ponovio da izbacio Adema Ljajića iz nacionalnog tima zbog toga što nije želeo da peva himnu.

- Srbin sam i volim svoju zemlju. Svako ko je osetio rat sazreo je ranije i želeo sam da stvorim duh reprezentacije, a tu nema kompromisa. Uvek sam govorio pohvalno o Ljajiću, jer on to zaslužuje. Ipak, još voli da se zabavlja na terenu, ali jednog dana kada bude odlučniji napraviće još veći korak u karijeri - rekao je Mihajlovoć.

Srpski trener se dotakao i naredne utakmice u Seriji A, gde njegov tim igra sa drugoplasiranom Romom u okviru 24. kola.

- Rekao sam momcima da igraju našu igru bez obzira na ime rivala. Ako budemo imali takav mentalitet onda ćemo lakše pobeđivati utakmice sa ekipama nama ravnim. Možda će u nedelju protiv Rome biti lakše igrati na kontre, ali ne marim za to i uveren sam da ćemo postići gol. Mislim da je kapiten Rome Frančesko Toti najbolji igrač Italije svih vremena, ispred Bađa i Rivere. Nadam se da će se naći na Svetskom prvenstvu u Brazilu - zaključio je Mihajlović.

HVALA MANĆINIJU ZA SVE, JA SAM "NEBESKO PLAV"

Utakmica između Rome i Sampdorije igra se u nedelju od 20.45 na rimskom "Olimpiku", a srpski trener se osvrnuo na rad sa Robertom Manćinijem.

- Zahvalan sam Robertu Manćiniju, od njega sam naučio rad na terenu i najviše ga poštujem od svih trenera - rekao je Mihajlović o treneru s kojim je sarađivao u Interu.

- U Interu sam kao njegov asistent bio posvećen defanzivi, a on je radio na ofanzivi. Ako sam postao trener, to dugujem Robertu i zahvalan sam mu zbog toga. Nikad neću zaboraviti šta je uradio za mene, čak i kada smo igrali zajedno. Nekada bismo se posvađali; ukoliko primimo gol, on bi se uvek ljutio nas u odbrani, što me je veoma ljutilo. Ali na kraju smo se držali zajedno i mi smo kao braća.

Govoreći o Sampdoriji, Mihajlović kaže da od kluba zavisi da li će klub igrati naredne godine u Evropi, a da je baza za tako nešto spremna.

Mihajlović je naveo da su igrački dani u Laciju za njega bili možda i najvažniji u karijeri.

- Ja sam nebesko plav, zbog svega što sam osvojio i zbog svega što su mi pružili navijači Lacija. Poštujem Romu i njene navijače, ali ja sam "lacijal". Tamo igraju i moja deca Miroslav i Dušan. Ali danas ne razmišljam o klupi Lacija - zaključio je Siniša Mihajlović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 《¤_¤》

    13. februar 2014 | 14:50

    Najedi se ti opet govedine

  • adem ljajic

    13. februar 2014 | 15:20

    mozes me samo povuci... ti ces mi reci, sta mi je ciniti....

  • Sims

    13. februar 2014 | 16:26

    Nauči prvo svoju Decu Srpski da pricaju,pa posle da Pevaju Himnu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA