MESEC DANA BEZ POBEDE: Partizan preslab za Žalgiris!

Desetkovani crno-beli nisu mogli ništa protiv neverovatne raspoložene litvanske ekipe koja ih je pobedila sa 89-77 . Ovo je srpskom šampionu šesti vezani poraz, a glavni uzroci su neverovatni procenti šuta i skakačka dominacija tima iz Kaunasa

  • 28

Nastavila se užasna serija Partizana. Crno-beli su u okviru šestog kola TOP 16 faze Evroliga  poraženi na gostovanju od ekipe Žalgirisa rezultatom 89:77 (29:16, 29:25, 19:18, 12:18).

Ovo je šesta uzastopna utakmica na kojoj je srpski šampion osetio gorčinu poraza. Poslednji trijumf Partizan je zabeležio na gostovanju u Zadru 23. januara, a od tada je prošlo skoro mesec dana.

Žalgiris je večeras prikazao neverovatnu partiju i verovatno ovakve procente šuta neće skoro ponoviti. Ekipa iz Kaunasa je imala 42 posto šuta za tri poena i 68 posto šuta za dva poena, a kada se na doda 30 u odnosu na Partizanovih 22 skokova, jasno su vidljivi razlozi zbog kojih su crno-beli doživeli poraz.

Crno-beli su korektno  napadački otvorili utakmicu, ali je Žalgiris nošen sjajnim Pocijusom i dobrim šutem za tri poena uspeo odmah da krene da gradi prednost.

U nastavku prve deonice, crno-beli su prikazali prazne minute, jedino je Bogdanović uspevao da nešto uradi, dok su u ekipi iz Kaunasa proradili i ostali igrači, pa je domaća ekipa lako došla do dvocifrene prednosti, koja je na kraju prve ćetvrtine iznosila čak 13 poena.

Srpski šampion sjajno otvara drugi period igre. Bogdanović i Bezbradica kreiraju seriju 9-0 i time se Partizan opet rezultatski vraća u igru.

U tim trenucima crno-beli su svo vreme igrali zonu jedan-tri-jedan na šta domaća ekipa nije imala nikakav odgovor. Ipak, Bogdanović je na kratko izašao iz igre, pa su se opet javili problemi u igri izabranika Duška Vujoševića i Žalgiris odgovara serijom 5-0.

Do kraja druge četvrtine, crno-beli su imali puno grešaka u napadu i promašenih slobodnih bacanja, što je litvanska ekipa znala trojkama da kazni i na poluvreme ode sa do tada maksimalnih 17 .

U drugom poluvremenu Partizan se malo probudio, ali nedovoljno da bi se Žalgiris ozbiljnije ugrozi. Litvanci du držali svoju ubedljivu prednost, ali su se malo probudili i ostali igrači srpske ekipe, pa je treća deonica u odnosu na prve dve  bila jedina u kojoj su crno-beli od prvog do poslednjeg minuta parirali Žalgirisu.

Partizan je dobro odigrao poslednju četvrtinu. Domaća ekipa se poprilično opustila, a crno-beli u želji da sačuvaju ponos su podigli agresiju u odbrani i ona je urodila plodom. U napadu se lopta više spuštala u reket, a da je bilo više sreće u šutu za tri poena, možda je Partizan mogao i do nekog rezultatskog priključka. Ovako su momci u crno-belim dresovima uspeli samo da izbegnu rezultatsku katastrofu.

Najefikasniji kod srpskog šampiona je bio Bogdan Bogdanović sa 24 poena, a Žofri Lovernj je ubacio 14. Nikola Milutinov je imao finu rola sa 10 poena, Dejan Musli je postigao devet, a Mihajlo Andrić sedam poena. Kod domaćina sjajni su bili Džastin Dentmon sa 23 i Martin Pocijus sa 18 poena.

Partizan za sedam dana u "Kombank Areni" dočekuje ekipu Galatasaraja u okviru sedmog kola grupe F TOP 16 faze.

Evroliga, TOP 16 faza 6.kolo :

GRUPA E:

Četvrtak:

Olimpijakos - Efes 78:60

Unikaha - Panatinaikos 87:71

Fenerbahče - Laboral Kuća 98:64

Petak:

Barselona - Armani Milano 20.45

Tabela: Barselona 5-0, Olimpijakos 4-2, Panatinaikos 3-3, Unikaha 3-3 Armani Milano 3-2, Anadolu Efes 2-4,  Fenerbahče 2-4, Laboral Kuća 1-5.

GRUPA F:

Četrvtak:

Lokomotiva Kuban - Real Madrid 74:78

Žalgiris - Partizan 89:77

Makabi - Bajern Minhen 66:64

Petak:

Galatasaraj - CSKA 19.30

Tabela: Real Madrid 5-1, Makabi 5-1, CSKA 4-1, , Lokomotiva 3-3, Galatasaraj 2-3, Bajern Minhen 2-3, Žalgiris 1-5, Partizan 1-5.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dado

    13. februar 2014 | 20:08

    Dobro su rekli da je ovo TOP 15 + PARTIZAN faza u evroligi. Brukate nam Srbiju. Koske jesi ziv,javi se.

  • Czpz

    13. februar 2014 | 20:10

    Samo trpaj...Doslo vreme za naplatu...

  • vwb

    13. februar 2014 | 19:42

    Kosarka je specifican sport,ako sut zakaze,sve taktike sveta,padaju u vodu,videli ste protiv FMPa,ubacili su 16 trojki i pobedili,sve Dr.Pobeguljine price posle toga ,su smesne!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA