Pogledajte 10 autogolova koji se pamte (VIDEO)

Telegraf.rs je za vas napravio listu od deset nezaboravnih pogodaka u sopstvenu mrežu - na njoj su ubijeni Eskobar, Augentaler, Dikson, Nevil, Slavoljub Đorđević...

  • 0

Reprezentacija Bosne i Hercegovine bila je na pragu podviga protiv Brazila. Imali su odličnih 1:1 i izgledalo je da će meč biti završen remijem, ali je nespretni Saša Papac katastrofalno intervenisao i pogodio sostvenu mrežu, pa su Brazilci na srećan način trijumfovali.

Intervencija nesrećnog Papca nas je podsetila ne neke autogolove iz prošlosti. Neke slavne i neke smešne. Rekli bi: nezboravne! Telegraf.rs je za vas sastavio listu od deset nezaboravnih autogolova.

10. Toni Popović (Kristal Palas)

Australijanac hrvatskog porekla nije ostavio dublji trag u engleskom fudbalu, a danas ga najviše pamte po "prelepom" autogolu protiv Portsmauta. I Kristijano Ronaldo da mu pozavidi na završnici...

9. Piter Enkelman (Aston Vila)

Zna se dobro kakav rivalitet vlada između Aston Vile i Birmingema. U tom meču svaki kiks ima dodatnu težinu. Bez dileme najveći tragičar bio je  golman Vile, Piter Enkelman. Melberg mu je vratio laganu loptu iz auta, a nepouzdani čuvar mreže se spetljao i gurnuo loptu u sopstvenu mrežu. Čak su i navijači Birmingema uleteli na teren da mu čestitaju!?

8. Džejmi Polok (Mančester Siti)

Ne tako davno Mančester Siti bio je drugoligaš i nije imao zvezde poput Teveza, Aguera ili Silve, već je imao Ronija Poloka. A, on je golgetersko umeće pokazivao pred svojim golom. Tako je u meču protiv KPR na prelep način lobovao svog golmana...

7. Geri Nevil

Engleske nije bilo na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švajcarskoj 2008. godine, a jedni od najzaslužnijih za to su Geri Nevil i Pol Robinson. Čuveni "krtičnjak" na "Maksimiru" je od Robinsona napravio neprijatelja broj jedan u Engleskoj. Čak je dobio i nadimak "Gospođa Robinson".

6.Li Dikson (Arsenal)

Ako je Geri Nevil bio najpoznatiji desni bek Mančester Junajteda, onda je Li Dikson bio najčuvenija "dvojka" Arsenala. A, poput Nevila i on je u biografiju upisao antologijski autogol na sličan način. U meču protiv Koventrija želeo je da vrati loptu Dejvidu Simenu. U to vreme golmani su smeli da u ruke hvataju povratne lopte, ali i to nije pomoglo Simenu, jer je Dikson posalo projektil u svoj gol...

5. Pavol Durika (Videoton)

Ovaj momak je do pojave Mareka Hamšika bio najpoznatiji slovački fudbaler. Ali, nisu ga prepoznavali po fudbalskim kvalitetima već po legendarnom autogolu u Kupu Mađarske između Debrecina i njegovog Videotona. Iako je njegov golman odbranio penal, Durika je "ispravio" rivala koji je šutirao penal i izbacio svoj tim iz Kupa!

4. Slavoljub Đorđević (Crvena zvezda)

Osim što je mimo svih očekivanja bio kapiten Zvezde (!?) Slavoljuba će pamtiti i po autogolu protiv Slovana. Zvezda je u tom meču jurila minus iz Beograda, ali je Slavoljub već u 2. minutu zakucao loptu pod prečku svog gola i sve planove o preokretu srušio kao kulu od karata. Malo ljudi se seća da je Đorđević ranije dok je igrao za Leotar u meču protiv Željezničara, koji je odlučivao o tituli, postigao spektakularan autogol, koji Trebinjce umalo nije koštao titule šampiona.

3. Klaus Augentaler (Bajern)

"Mihajlović u sredinu... 2:2! Goooooool!!! Nebo se otvorilo!" Nema potrebe da bilo šta dodajemo jer bi bilo suvišno... Hvala ti Klause Augentaleru.

2. Andreas Eskobar (Kolumbija)

Autogol koji je bio smrtonosan. Ali, bukvalno! Legendarni kapiten Kolumbije Andreas Eskobar je u meču prepunom tenzija i naboja na SP u SAD 1994. godine protiv domaćina zatresao sopstvenu mrežu. Zbog tog gola Kolumbija je poražena i eliminisana sa Mondijala. Deset dana kasnije, Eskobar je upucan ispred jednog noćnog kluba u Medeljinu.

1. Festus Bejs (Sun Hai)

Bez sumnje najspektakularniji autogol u novijoj fudbalskoj istoriji. Autor remek-dela je nigerijski defanzivac Festus Bejs, a u pitanju je meč lige Hong Konga između Sun Haija i Sitizena. Da je ovo uradio na suprotan gol, bio bi zlatnim slovima upisan u klupsku istoriju.

(Telegraf.rs / A.Gligorić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA