Svetski džet set obožava Noleta

Šta je zajedničko Robertu de Niru, Eštonu Kučeru, Aleku Boldvinu, Demi Mur, Paf Dediju, Novickom, Maradoni... Pa, svi navijaju za najboljeg srpskog sportistu

  • 1

Novak Đoković je sa svoje 24 godine postao svetski fenomen. Prvi ATP turnir je osvojio sa 19, prvi grend slem i medalju sa Olimpijskih igara sa 21, Dejvis kup sa 23, a najbolji reket sveta i osvajač Vimbldona i US opena postao je sa 24 godine. Tokom godina popularni Nole stekao je planetarnu slavu i veliki broj obožavalaca i među običnim ljudima, ali i u krugu svetski poznatih, VIP ličnosti.

Naš teniser je više puta isticao kako mu fanovi predstavljaju veoma važan segment karijere. Sa njima se druži i komunicira na turnirima širom sveta, kao i na društvenim mrežama Tviter i Fejsbuk, gde ima više milion od simpatizera. Koliko Nole vodi računa o njima, pokazuje i to da im čestita praznike na njihovim maternjim jezicima, savetuje se sa njima koju masku da izabere za Noć veštica, kada treba da izabere sliku za profil...

Najbolji svetski igrač ima i navijače i fan klubove čak i u dalekim zemaljama kao što su Čile, Urugvaj, Argentina, Indija, Izrael, Pakistan, Maroko, Južna Afrika... Oni mu pružaju neprestanu podršku, šalju mu crteže koji su napravili u njegovu čast, inspirativne poruke, što našem teniseru, kako sam kaže, izuzetno imponuje. Nole im se revanširao pre tri dana postavivši na svojoj Fejsbuk stranici aplikaciju gde njegovi fanovi mogu da se virtuelno fotografišu sa njim. Supervizori popularne društvene mreže su zbog velike navale morali da povuku aplikaciju kako ceo fejsbuk ne bi bio oboren.

 

Novak ima i mnogobrojne navijače među poznatim ličnostima. Fanovi našeg tenisera su holivudski glumci Robert de Niro, Ešton Kučer, Alek Boldvin i Demi Mur, južnoafrički atletičar Oskar Pistorijus, američki hip-hoper Didi (Paf Dedi), nemački košarkaš Dirk Novicki, rijaliti zvezda Ber Grils, bivši argentinski fudbaler Dijego Maradona... Đokovića podržava i aktuelni prvak Italije u fudbalu Milan. De Niro je 2007. godine bio u boksu našeg tenisera u finalnom meču US Opena protiv Federera. Didi je to isto učinio 2011. godine na istom turniru u polufinalu protiv istog rivala.

Noleta je bodrila i koleginica Marija Šarapova, na istom meču kao i de Niro, i bivši košarkaški reprezentativac i predsednik Olimpijskog saveza Srbije Vlade Divac (na ovogodišnjem finalu Australijen Opena). Sa Šarapovom, koju poznaje još iz juniorskih dana, 25-godišnji Beograđanin snimio je šaljivu reklamu za "Head". Čuven po imitacijama, svoj talenat je iskoristio glumeći upravo jednu od najboljih teniserki koju je Rusija ikada imala.

Na dodeli nagrada za najboljeg sportistu godine Laureus u Londonu, viđen je sa brojnim poznatim ličnostima iz sveta sporta i šou-biznisa, kao što su Bar Rafaeli, Boris Beker, Lenoks Luis, već spomenuti Oskar Pistorijus i Ber Grils. Plivačka legenda Piter Van den Hugenband izjavio je da je Đoković fenomenalan. Reči hvale za našeg tenisera imao je čuveni atletičar Frenki Frederiks, koji smatra da Novak nije samo vrhunski sportista, već i iskrena osoba, uz apel da ostane takav kakav jeste. Legendarni Dijego Armando Maradona, kada mu obaveze dozvole, redovno posećuje svetskog tenisera broj jedan. Nedavno su ova dva asa odigrali egzibicioni teniski meč u Abu Dabiju.

Novak je takođe "aktivan" kada su reč TV emisije, koje prati milionski auditorijum. Najupečatljivije  gostovanje bilo je kod Džej Lena, gde je zajednom sa poznatom glumicom Kejti Holms, domaćinom emisije i srpskim KUD iz Kalfiornije odigrao srpsko kolo. Nedugo zatim, bio je gost u šou čuvenog voditelja Konana O`Brajana. Da mu i gluma nije strana, pokazao je u filmu "Plaćenici 2"(premijera filma je zakazana za 17. avgust ove godine), u kome glume velikani kao što su Silverster Stalone, Arnold Švarceneger, Brus Vilis, Čak Noris... Osim toga, Đoković je sa svojom lepšom polovinom Jelenom Ristić prisustvovao na čuvenom kanskom festivalu, gde je pridobio pregršt simpatija od strane obožavalaca.

U Srbiji je Novak udebljivo najpopularnija ličnost. Ali i mnoge poznate ličnosti iz naše zemlje su fanovi našeg najboljeg tenisera, od kolega sportista, političara, estradnih ličnosti... Njegovi mečevi su uvek izuzetno praćeni, bilo kada igra u Srbiji ili inostranstvu. Đoković je rado viđen gost na svim dešavanjima u zemlji, od kulturnih i humanitarnih, do revijalnih žurki i modnih revija.

Novak je danas najpoznatiji srpski brend, bez konkurencije. Svojim zalaganjem i uspesima stekao je ogromnu slavu i armiju navijača, koja se tokom godina neprestano uvećava... Gde je kraj, ne zna niko, uključujući Novaka.

(V. Đorđević)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA