Srpski fudbaler s Malte: Ništa bez žena i kladionica!

Fudbaler Zuriha Zvezdan Vuković, u razgovor za Telegraf, govori o fudbalu na Malti * O ženama, noćnim klubovima, kladionici i atmosferi na tribinama

  • 3

Redak je broj srpskih fudbalera koji svoje umeće dokazuju na Malti, ali jedan od njih je svakako Zvezdan Vuković koji je svoje uhlebljenje pronašao na ovom malom ostrvu u Sredozemnom moru.

Vuković, koji je fudbalsku karijeru započeo u Sremu iz Sremske Mitrovice, a trenutno igra za Zurih, u razgovoru za Telegraf pokušao je da prenese delić atmosfere sa Malte i upozna javnost u Srbiji o fudbalu u zemlji čiji klubovi su uglavnom ''glineni golubovi'' u kvalifikacionim mečevima za evrotakmičenja.

- Igrao sam drugu ligu za Srem i spletom čudnih okolnosti, pre dve i po godine, našao sam se na Malti. Od tada sam promenio dva kluba, igram na poziciji levog desnog centralnog veznog, ali ponekad mogu da uskočim i na mesto štopera. Trebalo mi je vremena da se prilagodim, međutim uspeo sam - rekao je Vuković i dodao:

- U mojoj ekipi igraju četvorica stranaca, jer toliko moze da igra u prvih 11. Zaštitili su maltešeke igrace da ih stranci ne bih izbacili iz tima. Uslovi za trenimg su odlični. Imamo sportski centar sa veštačkom travom na kojoj se igra i liga, jer zbog specifičnosti iste retko kad na pravoj travi zbog klime.

Mnoge interesuje i kakav status imaju fudbaleri. Da li su profesionalci ili ne, s obzirom na to da mnoge ekipe s Malte mnogi zovu ''konobari ili kuvari''.

- Stranci imaju status profesionalaca dok domaće možeš izbrojati na prste jedne ruke. Život ovde se mnogo razlikuje od Srbije u svim segmentima, ali sam se posle dve i po godine prlagodio - rekao je Vuković, a potom nastavio:

- Navijači nisu kao kod nas, huligani. Ovde je atmosfera totalno mirna. Nema nereda, sve se svodi na pesmu, a poseta bude izmedju 1.500 do 3.000 ljudi, u zavisnosti od meča. S obzirom da je ovo malo ostrvo ne može se očekivati velika posećenost.

NIŠTA BEZ ŽENA I KLADIONICA!!!

Tokom razgovora sa Vukovićem dobijamo sliku da je vreme na Malti stalo i da ni na jednom koraku ne možeš naići na poroke, ali smo vrlo brzo demantovani.

- Možda vam se čini da ovde nema noćnog života za fudbalere, ali varate se. Svaki klub ima svoj bar gde mi fudbaleri proslavljamo pobedu, ali najčešće završimo u noćnim barovima. Kao i u Srbiji tako i ovde žene vole fudbalere.Slično je i sa kladionicama - napominje Vuković u dahu i nastavlja:

- Kladionica se igra i ovde mada su oni koncentrisani na Italiju i Englesku. Mnogo su ludi za Juventusom, Milanom, Liverpulom i Mančester junajtedom.

Za kraj, Vuković je odbio eventualan povratak u Srbiju za čiji fudbal nema reči hvale, iako nije igrao u nekim renomiranim klubovima.

- U Srbiji se igra dobar fudbal, ali ljudi koji ga vode ga ubijaju. Ne bih se vratio kući, pogotovo što imam ponude iz Austrije i Švedske, ali ću karijeru svakako završiti na Malti - jasan je bio Vuković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bob

    14. februar 2014 | 22:35

    Tebi sine u ugovoru pise kao profesionalnom sportisti da je zabranjeno kladjenje. Tako da mozes monentalni raskid da dobijes.

  • romanticni zmaj

    14. februar 2014 | 23:35

    distanca od patriotizma se ne zivi.

  • Distanca

    14. februar 2014 | 22:27

    Pravi patriota ali u laktu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA