Januzaj će igrati za Kosovo!

Kako prenose engleski mediji, talentovani fudbaler Mančester Junajteda će sledećeg meseca igrati za reprezentaciju Kosova

  • 9

Bombastična vest stiže iz Engleske. Fudbaler Mančester Junajteda, Adnan Januzaj će nastupati na prvoj utakmici reprezentacije Kosova u duelu protiv Haitija, 5. marta u Kosovskoj Mitrovici.

Talentovani vezista je rođen u Belgiji, a zbog porekla sa Kosova, može da igra za ovu selekciju ili Srbiju. Takođe, Januzaj je etnički Albanac te može da igra za Albaniju, a zbog porodičnog porekla u mogućnosti je da zaigra i za Tursku i Hrvatsku. S obzirom da je dovoljno dugo u Velikoj Britaniji, on bi mogao da izabere za koju će od četiri britanske reprezentacije igrao.

Njegov debi u reprezentativnom fudbalu će verovatno biti za Kosovo, a to je potvrdio i generalni sekretar Fudbalske federacije Kosova, Erol Salihu:

- Razgovaramo sa Adnanovom porodicom, a imati takvog igrača u timu na našoj prvoj utakmici bi bilo neverovatno simbolično. Osećamo da duguje ljudima sa Kosova da bude deo ovog meča, pa makar i na 15 minuta. To bi bio simboličan gest, a time što bi zaigrao na toj utakmici ništa ga ne bi obavezivalo, a pošto je prijateljska utakmica mogao bi da zaigra za neku drugu reprezentaciju u budućnosti - izjavio je Salihu.

Engleski mediji prenose da su se svi nadali da će Roj Hodžson pozvati Januzaja u reprezentaciju, ali da ih je Kosovo preduhitrilo. Međutim, čak i da zaigra za Kosovo, Januzaj bi mogao da izabere drugu zemlju čije boje će braniti.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gojko

    15. februar 2014 | 13:13

    Ne znam zasto pridajete znacaj ovim vestima i laznoj drzavi Kosovo... Treba ignorisati ovakve vesti i nepisati informacije o njjima.

  • Srbija-Ubija

    15. februar 2014 | 13:48

    Faca mu sve govori

  • Dado

    15. februar 2014 | 13:46

    Srbija ko nokia , svakog dana sve manja i manja :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA