Zvezda jača u vaterpolo derbiju na Banjici!

U velikom derbiju vaterpolo lige aktuelni osvajač Kupa pobedio je Partizan sa 11:9 i održao korak za vodećim Radničkim na tabeli

  • 9

Vaterpolisti Crvene zvezde pobedili su večitog rivala Partizan  sa 11:9  u meču 11 kola Prve lige Srbije. Zvezda je tako održala korak za vodećim Radničkim od koga ima pobedu manje, ali se ova dva rivala sastaju već u sledećem kolu na bazenu Tašmajdan.

Utakmica je obilovala preokretima, a u neizvesnoj završnici Zvezda je na minut i po pre kraja došla do nedostižnih 11:9 i time rešila meč. Igrač meča bio je golman crveno-belih Denis Šefik sa 20 odbrana.

Fenomenalan vaterpolo viđen je na Banjici gde je Zvezda imala dominaciju u prvoj četvrtini kada je povela sa 3:1, sigurnijom igrom u napadu, ali i u odbrani. Crno beli nisu imali rešenja za odbranu Zvezde i čak i sa igračem više, pa su crveno-beli na startu drugog perioda stigli do velikih 4-1.

Međutim, sve se promenilo u drugoj četvrtini, odlična igra crno-belih je prosto paralisala večitog rivala a sa tri vezana gola "delfini sa Banjice"  stižu do izjendačenja 4:4, a zatim i do vođstva 5:4.

U nastavku meča aktuelni osvajač Kupa Srbije, Crvena zvezda krenula je mnogo ofanzivnije i sigurnije. Iskoristili su početnu dekoncentraciju crno-belih i ponovo stekli tri gola prednosti 9:6 krajem treće četvrtine.

Poslednja četvrtina nije donela mnogo neizvesnosti. Zvezda je održavala prednost od dva do tri gola, u jednom trenuku bilo je i četiri gola razlike 10:6.

Ali, momci Vlade Vujasinovića su ponovo pokazali karakter i pokazali da se ne predaju do kraja. Krenula je ponovo serija od tri vezana gola i na  dva minuta pre kraja Partizan je preko Čučkovića smanjio rezultat na 10:9.

Ipak, bilo je to sve sa novim golom sa igračem više crveno-beli su rešili meč i pobedili.

Vaterpolo, prva liga, 11. kolo:

Dunav - Vojvodina 4:12

Partizan - Crvena zvezda 9:11

Banjica - Nais

Radnički ŽAK

TABELA: Radnički 30, Crvena Zvezda 30, Partizan 21, Vojvodina 21, Banjica 12, ŽAK  7, Nais 4, Dunav  0

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bobolino

    15. februar 2014 | 18:52

    ...da ste najbolji, lagao vas NEKO !! DS 1989 !

  • lo.ol

    15. februar 2014 | 18:41

    Vala sudije su navlacile i navlacile opasno na stranu partizana. Jos ih nekoliko puta pustimo da nas stignu, al jbg... Crvena Zvezda je ipak prvak Evrope :)

  • Klub bez navijaca

    15. februar 2014 | 19:16

    Steta sto zagrebacki decki nemaju publiku,toliki evropski trofeji i opet par desetina navijaca...Zvezdi zelim,da nastavi dominaciju narednih decenija i da od drzave dobije bazen,sa sto vecim tribinama!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA