NBA OL STAR: Puče rekord, Istok pobedio Zapad! (VIDEO)

Ovakav meč najvećih američkih košarkaških zvezda nikada nije viđen. MVP Klivlendov Kajl Irving

  • 0

Velika zabava na NBA Ol star vikendu u Nju Orleansu završena je spektakularnom utakmicom najvećih zvezda najjače lige sveta u kojoj je Istok savladao Zapad 163:155!

Igrači koje je publika izabrala glasanjem, ali i ostatak timova koji se na najvećoj "žurci" u toku NBA sezone pojavio odlukom trenera potpuno su opravdala očekivanja, a dokaz za to je da je ovo najefikasniji NBA Ol star meč ikada! Ukupno je postignuto 318 poena, što je za 15 više od dosadašnjeg rekorda postavljenog na meču svih zvezda 1987. godine!

Takođe Karmelo Entoni je uspeo da postavi rekord po broju postignutih trojki na utakmici zvezda, a svih 30 poena postigao je upravo iza linije 7.25!

Košarkaši Istočne konferencije uspeli su da prekinu niz od tri uzastopna meča bez pobede, do koje ih je uz već pomenutog Karmela predvodio Kajl Irving sa 34 poena i 14 asistencija, pa se najbolji igrač Klivlenda okitio i titulom MVP-a.

- Velika je čast biti MVP. Ipak mislim da smo danas imali nekoliko najboljih igrača i da svi zaslužuju ovu nagradu - rekao je Irving na dodeli trofeja.

U ekipi Zapada koja je prokockala prednost od 18 poena najbolji dvojac činili su Kevin Durant i Blejk Grifin koji su postigli po 38 poena, a za dostizanje rekorda Vilta Čembrlena nedostajala su im samo četiri.

Najbolji igrač lige Lebron Džejms zaustavio se na 22 poena, ali mu je to bilo dovoljno da postane četvrti najefikasniji igrač u istoriji Ol star mečeva, dok su ispred njega još samo Karii Abdul Džabar, Majkl Džordan i Kobi Brajant.

Nekadašnji miljenik publike u Nju Orleansu Kris Pol uz 11 poena zabeležio i 13 asistencija, a spektaklu je prisustvovao i Kobi Brajant koji zbog povrede nije mogao da nastupi.

Posle još jednog fenomenalnog trodnevnog spektakla u kojem su isprobane i neke nove metode, koje se bar što se tiče takmičenja u zakucavanju pokazale kao najbolje, igrač očekuje finalna borba za ulazak u plej-of, a zatim i za prstenje i šampionski pehar tako da od NBA lige ono najzanimljivije tek predstoji!

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA