SRBI PROTIV JAMAJKE: Kako smo pobedili najpopularniji bob tim na svetu! (FOTO) (VIDEO)

Kako je naš dvojac uspeo da za 41 stotinku pobedi jamajčanske šaljivdžije o kojima je svojevremeno snimljen i film u Holivudu i šta je o svemu tome rekao Jusein Bolt?

  • 2

Srpski bob tim u sastavu Vuk Rađenović - Aleksandar Bundalo nezadovoljan je zbog pretposlednjeg mesta na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju. Naši momci ne kriju da je za njih 29. pozicija posle dve trke razočaravajući rezultat, a da je uzrok tome jako loš start.

Dan kasnije iz Sočija stiže loša vest da se naš tim povlači drugog dana takmičenja zbog povrede mišića natkolenice desne noge Bundala.

- U sinoćnjim trkama zbog povrede takmičara nismo uspeli da pokažemo šta znamo i za šta smo se pripremali. Aleksandar je dao sve od sebe da prevaziđe bol i pokuša da nastupi večeras kako ne bismo ostali bez plasmana, ali jednostavno zbog ozbiljnosti povrede to nije bilo moguće - kaže trener bob tima Srbije Boris Stojnić.

U ponedeljak su na programu još dve trke koje će proći bez Srbije, koja je prvog dana ostvarila bolje vreme (1:56.87 minuta) jedino od legendarne postave bob tima sa Jamajke, koji se proslavio 1988. godine na Igrama u Kaljariju, po čemu je snimljen film "Cool Runnings".

I dok su se u vrhu borili za što bolji plasman pred poslednje trke za najsjajnija odličja, na začelju nije bilo ništa manje zanimljivo, pogotovo za reprezentacije koje dolaze iz država u kojima se ovaj sport prati na nivou zaljubljenika.

Srpski tim je za vodećom Rusijom kasnio četiri sekunde, a jamajkanski 41 stotinku više.

Srbija nema tradiciju u ovom zimskom sportu, kao ni država sa egzotičnog ostrva čiji tim ceo svet sa oduševljenjem gleda. I dok su u srpskom taboru nezadovoljni plasmanom, u jamajkanskom nema razloga za tako nešto zbog neočekivanog momenta koji je uticao na tok vožnje.

- To se nekad samo desi. Spustio sam vizir i samo je pukao. Bio sam pun adrenalina i samo sam rekao: "Pa sad sigurno neću stati, pokazaću svetu da imam srce i završću trku" - rekao je 46-godišnji Volter Vats, koji Jamajku u dvosedu predstavlja zajedno s kočničarem Marvinom Diksonom.

Vats je dodao da svet ne treba da shvati njihovu sad već legendarnu ekipu kao šaljivdžije.

- "Cool Runnings" je veoma lep film i otvorio nam je mnoga vrata, ali neki misle posle filma da smo mi šaljivdžije. Mi to nismo, mi smo ozbiljni takmičari - kategoračan je Jamajkanac.

- Ovo nije izgovor, ali stvari u nedelju nisu išle baš onim tokom koji smo želeli. Ali, morali smo da dođemo ovde i da pokažemo najbolje što možemo, da pokažemo svetu da smo još živi - zakljućio je Vats.

Neposredno pred nastup ove reprezentacije u bobu koja nosi kacige u fazonu "lubenica", na Jutjubu je objavljena i pesma "The Bobsled Song" u njihovu čast, a melodija prati krivine tokom nastupa Jamajkanca.

Zbog finansijskih problema, Jamajkanci su odustali od nastupa u četverosedu, a za učešće u dvosedu su pokrenuli akciju prikupljanja novca.

- Dva člana posade su povređena, ne možemo da im pokrijemo troškove lečenja, pa ćemo nastupiti u dvosedu - rekao je tada Vats koji je preko interneta skupio 178 hiljada dolara za opremu i avionske karte.

Koliko je javnost želela da vidi ovaj tim u Sočiju govori i to da je Vats na kraju zamolio navijače da ne šalju više novac jer su brzo prikupili dovoljnu sumu.

U bob timu su u šali rekli da bi im dobro došao sunarodnik i najbrži atletličar na svetu Jusein Bolt, koji je pomno pratio nastup svojih zemljaka.

- Volim bob tim Jamajke na ledu - napisao je najbrži čovek na svetu na društvenim mrežama, uz video snimak kako gleda televizijski prenos iz Sočija i bodri svoje zemljake.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(B. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iphonac

    17. februar 2014 | 17:48

    kakva sramota, zali boze para i troskova za ove luzere. Kao i za onog sampiona sto je ostvario istorijski uspeh Srbije u slalomu, covek zavrsio trku, jeeeee! Ovako sam i ja mogao na ekskurziju u Soci, kladim se da bi bio koje mesto bolje plasiran sa par treninga. Zao mi je samo sto Jamajcani nisu bolji od nas pa da bude komplet dozivljaj, oni ljudi sneg vide samo na razglednici!

  • lvan

    17. februar 2014 | 18:09

    Iphonac, zali pare za taj iphone sto su ti tata, mama, ujak, teka i baba zajedno omogucili. Bravo momci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA