ŠTETA: Srpski bob tim se povlači iz Sočija!

Zbog povrede Aleksandra Bundala, srpski bobisti neće učestvovati na poslednje dve trke u ponedeljak

  • 5

Posada srpskog boba dvoseda primorana je da se povuče iz daljeg takmičenja na Zimskim Olimpijskim igrama zbog povrede Aleksandra Bundala, preneo je nacionalni Olimpijski komitet.

Prema rečima šefa medicinskog tima Srbije u Sočiju Dragana Radovanovića, Bundalo je povredio mišić natkolenice desne noge tokom jučerašnjeg takmičenja, tako da bob dvosed neće nastupiti u večerašnjoj trci, a time i završava učešće na ZOI.

- Aleksandar je zadobio povredu još na prvom treningu po dolasku u Soči, posle čega su primenjene sve neophodne fizikalne terapije. Tokom jučerašnjeg takmičenja njegovo stanje je pogoršano, danas su urađene dijagnostičke procedure i nastavljena je terapija, ali sportista nije u mogućnosti da nastupi u današnjoj trećoj trci - rekao je Radovanović.

Šef Misije Srbije u Sočiju Damir Štajner istakao je da je ceo stručni tim bio angažovan kako bi Bundalo spreman dočekao trku, ali da je njegova povreda ozbiljna.

- Aleksandar se jutros probudio sa velikim bolom i otokom na kolenu i bob tim će morati da napusti dalje takmičenje - kazao je Štajner.

Trener Boris Stojnić naveo je da je bob dvosed došao u Soči da se bori i ostvari što bolji rezultat i da je njemu i posadi posebno teško što na ovakav način završavaju takmičenje.

- U sinoćnjim trkama zbog povrede takmičara nismo uspeli da pokažemo šta znamo i za šta smo se pripremali. Aleksandar je dao sve od sebe da prevazđđe bol i pokuša da nastupi večeras kako ne bismo ostali bez plasmana, ali jednostavno zbog ozbiljnosti povrede to nije bilo moguće - zaključio je Stojnić.

Posle dve trke na Igrama u Sočiju srpski bob dvosed u sastavu Vuk Rađenović i Aleksandar Bundalo zauzimao je pretposlednje 29. mesto sa 4,05 sekunde slabijim vremenom od vodećeg tima Rusije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anonymous

    17. februar 2014 | 16:01

    Zauzeli smo 29. mesto od mogucih 30. Bravo, svaka čast.. Od nas su jedino gori Jamajčani koji u životu nisu videli sneg.

  • Krstas

    17. februar 2014 | 16:07

    Nisu morali ni da dolaze,da se brukaju...ako je uspeh zavrsiti trku i sacuvati glavu onda jbg...bob je placen 40+ hiljada evra, da bi se oni brukali, a za te pare se mogao spasiti 1-2 decija zivota...

  • Misa

    17. februar 2014 | 16:09

    Nije ni trebao, samo 20 posada ucestvuje dalje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA