LŠ: Moćni Ibra srušio Nemce, Barsa ''sumnjivo'' dobila Siti (VIDEO)

''Sveci'' ubedljivo savladali Leverkuzen rezultatom 4:0 uz dva gola Šveđanina * Mesi iz sumnjivog penala i Dani Alveš doneli pobedu Barsi nad Sitijem

  • 9

Ne može se protiv Ibre! Zahvaljujući fenomenalnom Zlatanu Ibrahimoviću fudbaleri PSŽ-a uspešno su prebrodili prvi meč osmine finala Lige šampiona pošto su na ''Baj Areni'' deklasirali Leverkuzen rezultatom 4:0 (0:0) i učinili da revanš u Parizu bude samo puka formalnost.

''Sveci'' su za samo tri minuta rešili piatnje pobednika kada je Ibra najpre pogodio iz penala u 39. minutu da bi svoj deseti gol u LŠ upisao u 42. minutu i to na maestralni način. Uprkos golovima Ibrahimovića nema sumnje da je ''aspirindžije'' sasekao gol Matuidija u 3. minutu, drugi najbrži PSŽ-a u Evropi, kojim su gosti načeli Nemce. Bio je ovo njihov šesti poraz u prethodnih osam mečeva.

 

Treba pomenuti i to da je krivac za penal Emir Spahić u 60. minutu dobio crveni karton čime je dodatno zakomplikovao ionako tešku situaciju. Konačan rezultat postavio je pridošlica u PSŽ Joan Kabaj debitantskim golom u 88. minutu. Ovom pobedom PSŽ je na idealan način prekinuo lošu tradiciju francuskih klubova u mečevima sa Leverkuzenom, koji je do večeras bio stoprocentan.

Lionel Mesi nastavlja da ruši rekorde, a Barselona da pobeđuje! Nakon što je postao najbolji strelac španske lige, Argentinac je uspeo da obori negativni rekord i postigne svoj prvi pogodak na tlu Engleske čime je otvorio trijumf Barseloni protiv Mančester Sitija, koji je potvrdio Dani Alveš u 90. minutu - 2:0 (0:0)

Ključni momenat meča dogodio se u 54. minutu kada je dosuđen sumnjiv penal za Barsu, a Martinu Demikelisu je pokazan put u svlačionicu. Mesi je, naravno, bio precizan, a Barsa je posle toga zagospodarila terenom. Međutim, sve do kraja nije bilo preteranog uzbuđenja da bi Alveš na asistenciju Nejmara uspeo da pobegne čuvarima i matira nemoćnog Harta.

Iako se očekivalo više golova, prvo poluvreme, osim jedne polušanse Sitija, nije ispunilo očekivanja, a činilo se da treneri oba tima igraju šah partiju. Pobedu je naposletku odneo Tata Martino čime je poljuljana nepobedivost Sitija na domaćem terenu. Pogotovo, ako se uzme u obzir i nedavni poraz od Čelsija u prvenstvu.

Srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov igrao je do 57. minuta kada je, zbog taktičke zamisli, ustupio mesto Leskotu dok Matija Nastasić zbog povrede nije bio u protokolu.

Bajer Leverkuzen - PSŽ 0:4

(Matuidi 3, Ibrahimović 39p, 42, Kabaj)

Mančester Siti - Barselona 0:2

(Mesi 54p, Alveš 90)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport<

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA