Kuritiba "preživela" odluku FIFE!

Generalni sekretar svetske kuće fudbala napisao je na svom Tviter profilu da gradu Kuritibi neće biti oduzeto domaćinstvo iako su svi mogući vremenski rokovi za renoviranje stadiona u ovom gradu probijeni

  • 0

Brazilski grad Kuritiba ostaje domaćin utakmica Svetskog prvenstva ove godine, uprkos kašnjenju radova na renoviranju stadiona.

Generalni sekretar Međunarodne fudbalske federacije Žerom Valke potvrdio je na Tviteru da će Kuritiba ipak organizovati mečeve planetarnog šampionata, iako su građevinski radovi uveliko "probili" predviđeni termin.

- Kuritiba će biti jedan od gradova domaćina Svetskog prvenstva. Odluka je doneta na osnovu finansijskih garancija i obećanja koje smo dobili. Biće tesna trka sa vremenom, ali zajednički trud koji svi ulažu mora da se nastavi na najvišem nivou - napisao je Valke.

FIFA je u januaru upozorila organizatore Mundijala da bi tom gradu u južnoj brazilskoj državi Parana mogla da oduzme domaćinstvo, a Valke je lokalnim vlastima postavio ultimatum da drastično ubrzaju renoviranje stadiona "Arena da Baišada" ili odustanu od turnira.

Kuritiba će biti domaćin četiri utakmice prvenstva sveta u Brazilu, koje je na programu od 12. juna do 13. jula.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport<

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA