RADONJIĆ: Izvući pouke iz poraza!

- Poraz nikada nije dobar, ali ako se izvuku pouke, može da bude koristan i da vodi u dobrom pravcu. Radenović je pre meča bio pod upitnikom zbog povrede, bio je rizik da duže pauzira i zbog toga smo odlučili da ne igra mnogo - rekao je trener Crvene zvezde

  • 1

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Pioniru od ekipe Nižnjeg i sa drugog mesta grupe L su se plasirali u osminu finala Evrokupa, gde će se sastati sa ekipo Lijetuvos Ritasa

Trener crveno-belih Dejan Radonjić kaže da je njegova ekipa napravila dosta grešaka i da je umor jedan od razloga poraza:

2MARJANOVIC TUGA copy

- Početak meča je nagoveštavao da će biti potrebno da igramo sa više energije za pobedu nad Nižnjim. Oni su odigrali iskusno i pogađali neke teške šuteve. Osetio se umor mojih igrača, na to se nadovezala povreda Ivana Radenovića i rotacija je bila kraća - izjavio je Radonjić na konferenciji za medije posle utakmice.

Crnogororski stručnjak veruje da će njegovi igrači izvući pouke iz ovog poraza, a otkrio je i da je Ivan Radenović lakše povređen:

KK Crvena Zvezda - KK Njiznji

- Poraz nikada nije dobar, ali ako se izvuku pouke, može da bude koristan i da vodi u dobrom pravcu. Radenović je pre meča bio pod upitnikom zbog povrede, bio je rizik da duže pauzira i zbog toga smo odlučili da ne igra mnogo. Uz to je i Nelson dobio udarac u šaku i na poluvremenu je bilo pitanje da li će nastaviti utakmicu. Mislim da njegova povreda ipak nije teže prirode - zaključio je Radonjić.

Trener Nižnjeg Novgoroda Zoran Lukić istakao je da su njegovi igrači pokazali da mogu da odigraju na odlčnom nivou:

- Pravili smo i neke male gluposti, naš plejmejker nije igrao kako smo se dogovorili. Ipak, nismo imali pritisak pobede, igrali smo rasterećeno i pogađali važne poene. Zahvalio bih Zvezdi na pobedi u Bilbau, želim im sve najbolje u nastavku Evrokupa - rekao je Lukić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Izvući pouke

    20. februar 2014 | 03:34

    Odlično rečeno. Ja mislim da pre tebe to niko nikad nije rekao. Kod nas se to zove "gubitnik". Da ne kažem sl*pac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA