Teodosić i Krstić demolirali Makabi, Bajern savladao Lokomotivu!

CSKA je naneo jedan od najtežih poraza "ponosu Izraela" u novijoj istoriji, u evropskim takmičenjima, a plejmejker srpske reprezentaticije je bio skoro pa nepogrešiv u šutu iz igre, pogodivši četiri od pet trojki

  • 0

CSKA iz Moskve je prosto uništio ekipu Makabija 100:65 u sedmom kolu Top 16 faze Evrolige. Srpski reprezentativci u redovima "armejaca", Miloš Teodosić i Nenad Krstić bili su najzapaženiji pojedinci na meču i jedni su od najzaslužniji za ovako visok trijumf ruskog šampiona.

Svoju šestu pobedu u ovom delu najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja izabranici Etorea Mesine su najavili krajem treće četvrtine kada su napravili dvocifrenu razliku, a onda u poslednjem periodu igre su prosto zatrpali koš Izraelaca i naneli im jedan od najtežih poraza u istoriji.

Sjajan šuza tri poena, ali i više nego duplo veći broj skokova bili su parametri koji su presudili u korist Moskovljana. "Ponos Izraela" je držao priklučak sve do starta drugih dvadeset minuta, a onda su bili prosto razbijeni dalekometnom paljbom Teodosića i Vimsa.

Srpski plejmejker pružio je jednu od najboljih partija ove godine u evropskom takmičenju, ostvarivši učinak od 22 poena i osam asistencija. Član nacionalnog tima Srbije šutirao je za tri poena 4/5 i za 2 5/7, a veliku špomoć imao je u Vimsu koji je imao isti učinak iza linije 6,75.

Nenad Krstić imao je 14 poena, dok Vladimir Micov za deset minuta nije uspeo da se upiše u strelce. U poraženij ekipi Ingls je zabeležio 13 koševa i pet skokova.

Top 16, sedmo kolo:

Grupa E

Četvrtak

Laboral Kuća - Barselona 68:80

Armani - Unikaha 70:59

Panatinaikos - Olimpijakos 66:62

Petak

Anadolu Efes - Fenerbahče 63:71

Tabela: Barselona 7-0, Armani 4-3, Olimpijakos 4-3, Panatinaikos 4-3, Unikaha 3-4, Fenerbahče 3-4, Anadolu Efes 2-5, Laboral Kuća 1-6.

Grupa F

Četvrtak

Partizan - Galatasaraj 70:78

Petak

CSKA - Makabi 100:65

Bajern - Lokomotiva K. 82:79

Real Madrid - Žalgiris 108:72

Tabela: CSKA 6-1, Real Madrid 6-1, Makabi 5-2, Lokomotiva K. 3-4, Galatasaraj 3-4, Bajern 3-4, Žalgiris 1-6, Partizan 1-6.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA