Da li će titulu doneti Zvezdin napad ili Partizanova odbrana?

Na osnovu efikasnosti na zimskim pripremama crveno-beli su najavili da bi na proleće mogli da postignu više golova od rivala iz Humske *Novoformirana odbrana crno-belih pokazala visok nivo igre na pripremama, a mreža Partizana mirovala je na čak 5 od devet mečeva

  • 14

Velika borba za titulu šampiona Srbije u fudbalu počinje za vikend, a razlika na tabeli između Partizana i Crvene zvezde je samo jedan bod!

Crno-beli sa novim trenerom Markom Nikolićem prolećni deo šampionata započinju u Novom Pazaru, a za razliku od prethodnih sezona akcenat u igri Partizana, bar kada se pogleda statistika iz pripremnog perioda, mogao bi biti na defanzivnoj liniji tima.

Na zimskim pripremama crno-bela odbrana, koja je u odnosu na prvi deo sezone pojačana za Branislava Trajkovića i Miroslava Vulićevića, kapitulirala je šest puta na devet mečeva, ali treba istaći da je Partizanovi čuvari mreže nisu primili gol na čak pet susreta.

Napadači crno-belih na pripremama osim u mečevima sa Mariborom i Hajdukom sa Liona, kada su postizali po četiri gola, u ostalim susretima nisu uspevali da savladaju protivničke golmane više od dva puta po utakmici.

Crno-beli su ukupno postigli 18 golova, a najefikasniji je bio trio Filip Malbašić, Petar Šukletić i Nikola Ninković koji su postigli polovinu pogodaka. Navijači Partizana polagaće velike nade na proleće i u najveće pojačanje ove zime Danka Lazovića, koji je na pripremama postigao jedan gol. Trener Nikolić zbog povrede neće moći da računa na Lazovića za meč sa Novim Pazarom.

S druge strane topčiderskog brda Zvezdini špicevi bi mogli da donesu titulu na Marakanu posle šest godina! Najbolji strelac dosadašnjeg toka Jelen Superlige Dragan Mrđa sa 10 golova i Abiola Dauda sa sedam, dobili su pojačanje u Đorđu Rakiću koji se oporavio od teške povrede zadobijene pred početak prvenstva.

Tim Slaviše Stojanovića na zimskim pripremama imao je prosek od tri gola po meču, a ono što može da raduje trenera crveno-belih osim napadača i igrači sredine terena, Miloš Ninković, Nejc Pečnik i kapiten Nenad Milijaš bili su veoma golgeterski raspoloženi.

I odbrana crveno-belih sa novajlijom Savom Pavićevićem dobro je funkcionisala na pripremama u Sloveniji, što dokazuje pet primljenih golova na osam mečeva.

Zanimljivo je da je Crvena zvezda poslednji put bila efikasnija od Partizana u prvenstvu u sezoni 2007/08, dok je crveno-bela odbrana poslednji put bila uspešnija od crno-bele pre tri godine.

Šta će po vašem mišljenju odlučiti prvaka Srbije u fudbalu?

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    21. februar 2014 | 23:54

    Oboje ali PARTIZANU,posto je kompletniji i bolji sastav i ima i jedno i drugo!!! Partizan-MIT ili cudo !!! Niz koji traje...

  • Vlado

    21. februar 2014 | 23:54

    A to sto je Partizan imao 3 puta jace protivnike na pripremama ne poredite? Zvezda je igrala sa smesnim ekipama za razliku od Partizana koji je imao bolje pripreme i bolje protivnike.

  • ŠAMPIONIIII

    22. februar 2014 | 06:14

    škuletić,lazović,fofana,ninković,ilic,drinčič,živković,pantić,trajković,vuličević,volkov,lukač.... NAPRED PARTIZAN...GAZIIIII BREEEE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA