Zvezda prva posle 17 meseci! Ponovo je Javor taličan!

Ivanjička ekipa je u dva navrata bila prekretnica crveno-belima - 2010. i 2012. godine

  • 6

Javor kao sudbina! Pobedom protiv Ivanjičana u prvom kolu prolećnog dela šampionata rezultatom 2:1, Crvena zvezda je "zvanično"’ (ne računamo nekompletna kola) izbila na prvo mesto Jelen Super lige posle kratke epizode oktobra 2012. godine, odnosno aprila 2010. godine.

I tada kao i sada nije moglo bez Javora koji je crveno-bele 2010. skinuo sa trona da bi 2012. godine Zvezda posle Ivanjice skočila na vrh.

Pre nešto manje od četiri godine Javor je bio koban za Crvenu zvezdu koja je porazom od Ivanjičana u aprilu 2010. godine na Marakani (0:1) prepustila prvo mesto Partizanu i na kraju posustala u borbi za titulu, ali i zaboravila šta znači biti na prvom mestu.

Dve i po godine kasnije, umorni od kaskanja za Partizanom, crveno-beli su otišli u Ivanjicu na zaostali meč znajući da bi pobedom skočili ispred crno-belih, ne računajući povremene izlete kada su nekompletirana kola. Zvezda je dobila sa 2:1, ali je već na narednom gostovanju poražena u Subotici (3:0), čime je prvo mesto ponovo prepušteno.

Sada, posle kiksa Partizana u Novom Pazaru i trijumfa protiv Javora, Crvena zvezda je na korak ispred crno-belih i velika armija crveno-belih navijača se, s pravom, nada da bi njihov voljeni klub mogao da prekine dominaciju komšija.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FMP DO KOSKE

    22. februar 2014 | 21:31

    Prva i ostace!

  • Srba kabadahic

    23. februar 2014 | 00:50

    Kmeeee

  • grobar do koske

    23. februar 2014 | 00:06

    Sta ?! samo 17 m. imao sam osecaj da nikada nije ni bila prva....predlazem da se prvenstvo prekine i da ovako ostane,da ne bi PARTIZAN vec sledece kolo pretekao drzavni tim koji funkcionise"normalno" sa 60.000.000 e. duga,a k.k. Partizanu samo udarajte kamatu na kamatu i opet cemo vas odvaliti u derbiju sutra...Partizan-MIT ili cudo !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA