Kanada dobila Švedsku u finalu najjačeg hokejaškog turnira na OI!

Kanađani potvrdili da im trenutno nema premca odbranivši titulu olimpijskog šampiona osvojenu pre četiri godine u Vankuveru

  • 2

Hokejaši Kanade potvrdili su svoju dominaciju na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju pošto su pobedom nad Švedskom 3:0 u finalu odbranili zlatnu medalju osvojenu na prethodnim Igrama u Vankuveru.

Sa kakvom lakoćom su igrali na ovom turniru možda su najbolje pokazali polufinalni i finalni meč na turniru. Prvo su u borbi za plasman u finale protiv SAD, iako su pobedili samo 1:0, prikazali takvu igru da se stekao utisak da ne bi mogli da prime gol da se meč igra još toliko, a da mogu da ga daju kad god požele.

Šta onda reći za meč u borbi za zlato, kada se na osnovu igre videlo da će Šveđani teško uspeti da spreče hokejaše iz zemlje "javorovog lista" da dođu do svog trećeg najsjajnijeg odličja na poslednja četiri olimpijska turnira.

Pravovremeno pogađajući mrežu švedskog golmana, sva tri gola su postigli nešto posle polovine svake trećine, pokazali su ko je diktirao tempo meča i ko se pitao o pobedniku. Džonatan Tevs, Sidni Krozbi i Kris Kunic matirali su Lundkvista po jednom i doneli svojoj ekipi pobedu.

Na kraju jedno je sigurno, apsolutno zaslužen konačan trijumf Kanade, čiji su igrači prikazali najbolji hokej tokom čitavog turnira, što dokazuju i svih sedam pobeda na turniru.

Bronzanu medalju je osvojila reprezentacija Finske, koja je u meču za treće mesto demolirala Sjedinjene Američke Države 5:0.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA