SRBIJA U ALBANIJI? Čeka nas i stadion Fljamurtarija (FOTO)

S obzirom na izjavu genseka FSS-a Zorana Lakovića da bi naši Albanci mogli da dočekaju naš nacionalni tim i izvan Tirane, Telegraf Sport vam predstavlja potencijalna poprišta duela koji je na programu 8. oktobra 2015. godine

  • 21

Kiseo osmeh viđen je na licima predstavnika Srbije tokom žreba za kvalifikacije za EP 2016. godine kada je u našu grupu iz petog šešira stigla Albanija. Donekle i zbog političke i nacionalne netreperljivosti, ali i zbog toga što su Albanci tokom poslednjih kvalifikacija bili na pragu baraža za Brazil.

- Na sreću ili nažalost, imamo iskustvo organizovanja takvih mečeva, poslednje je bilo protiv Hrvatske. Navikli smo da naši mečevi dobiju i drugačije konotacije pored sportskih - bila je prvi izjava generalnog sekretara FSS-a Zorana Lakovića koji je potom nastavio:

- U prvim, neformalnim razgovorima sa albanskom delegacijom, saznali smo da će oni možda dočekati našu reprezentaciju izvan Tirane. Slede tek konsultacije, razgovori i organizacija kvalifikacionog ciklusa.

Upravo ova poslednja izjava naterala nas je da istražimo gde bi Albanija mogla da dočeka naš tim 8. oktobra 2015. godine, umesto na ''Kemal Stafa'' stadionu gde njihov nacionalni tim igra kvalifikacione mečeve.

Stadion koji nosi ime po albanskom ratnom heroju iz Drugog Svetskog rata ima kapacitet od 19.700 gledalaca, a prvi meč je odigran davne 1946. godine i to upravo protiv tadašnje Jugoslavije.

Ukoliko Albanci odluče da ne igraju na stadionu koji je dom Tirane, Dinama i Partizanija iz Tirane, logičan potez bi bio da Srbija gostujena ''Loro Boriči'' stadionu u Skadru koji je dobio ime po legendarnom fudbaleru te zemlje, a trenutno je drugi najveći stadion u Albaniji kapaciteta 16.000 mesta. Dom je prvoligaša Vlaznije.

Još jedan stadion je bio dom albanske reprezentacije u prošlosti. U pitanju je teren u Korči gde igra Skenderbeg, koji je šampion i trenutni lider albanske Super lige. Kapacitet stadiona je 12.000 sedišta.

''Niko Dovana'' stadion u Draču, takođe, bi mogao da bude poprište duela Albanije i Srbije. Dom je prvoligaša Teute i broji 12.040 mesta. Prvi reprezentativni zvanični susret odigran je u avgustu 2010. godine kada je Albaniji u prijateljskom meču gostovao Uzbekistan.

Fljamurtari je srpskoj javnosti najviše ostao u sećanju po tome što su 1987. godine naneli Partizanu jedan od najtežih evropskih poraza, a posle 18 godina mogao bi ponovo da bude u fokusu srpske javnosti. Tačnije, stadion u Valoni kapaciteta 13. 000 koji bi mogao da ugosti najbolje fudbalere iz naše zemlje.

Stadion ''Kastrioti'' u Kruji je samo jedan u nizu potencijalnih kandidata da ugosti naše fudbalere. Može da primi 10.000 ljudi, a na njemu nastupa fudbalski klub Kastrioti.

Poslednji i malo verovatno stadion na čiju travu bi Srbija mogla da istrči jeste stadion Bese u Kavaji kapaciteta 9.000 na kojem igra lokalni prvoligaš Besa Kavaje.

Nema sumnje da će dva naša susreta s Albanijom tokom kvalifikacija UEFA proglasiti za mečeve visokog rizika i budno motriti šta će se dešavati tokom njih.

Podsetimo, Srbija se nikada nije sastala s Albanijom, dok je Jugoslavija svoj poslednji meč protiv ove selekcije odigrala davne 1977. u okviru Balkanskog kupa. Uz pet pobeda nad ovim protivnikom imamo i tri remija.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djanni

    24. februar 2014 | 22:27

    Misevi sad se plasite i Albanije

  • brunox

    24. februar 2014 | 23:31

    Ja se nadam da i Portugal dobijamo..Dosta je vise gluposti ako neko nece u reprezentaciji da igra kaou svom klubu to je sbogom odma iz reprezentacije...

  • inzenjer

    24. februar 2014 | 23:50

    Partizani Tirana, Fljamurtari,Salja,Prekazi i Vokri! Toliko zajednickih stvari sa Beogradskim partizanima! jedan klub, jedna ljubav!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA