Posle sedam godina i 172. pokušaja dobili utakmicu!

Fudbaleri ekipe Tunstal Tauna koja se takmiči u Diviziji 2 okruga Staford u Engleskoj, bila je toliko uporna da je pokušavala čak sedam godina da pobedi utakmicu i na kraju su uspeli

  • 2

Engleski nižerazredni tim Tunstal Taun bio je bolji od rezervi Betlija, rezultatom 3:2,  a ovom pobedom je okončana najduža serija bez pobede u istoriji engleskog fudbala.

Serija je trajala neverovatnu 171 utakmicu (169 poraza i dva remija).

Poslednji put pobedili su sredinom septembra 2007. godine. Inače, oni se takmiče u drugoj ligi okruga Staford što je 13. liga u Engleskoj.

Sudijski zvižduk kojim je označen kraj meča izazvao je neopisivu radost među igračima, kao da se dogodilo čudo, niko nije mogao da poveruje da su pobedili i oborili rekord u porazima!

- Svi smo bili jako uzbuđeni, trčali smo i skakali po terenu i grlili jedni druge! Sudija je hteo da nas fotografiše jer i tako zabeleži ovaj istorijski trenutak - oduševljeno je rekao trener, koji je i igrač, Džordž Dej.

Za ekipu Tunstala igraju amateri, od studenata do penzionera, koji su remijem u januaru prošle godie protiv Vitingtona prekinuli seriju od 143 uzastopna poraza.

Jasno  je da polako, ali sigurno, ulaze u formu. Ako nastave ovim tempom, sledeću pobedu će slaviti u martu 2015. godine.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA