LŠ: Junajted se udavio u Pireju, Dortmund marširao kroz Sankt Peterburg! (VIDEO)

Olimpijakos je izvojevao veliku pobedu nad šampionom Engleske od 2:0. Nemačka ekipa nadigrala je ruskog šampiona i praktično osigurala prolaz u četvrtfinale Lige šampiona. Rezultat na "Petrovskom" je bio 4:2.

  • 3

Nikada nije Mančester junajted izgubio od neke grčke ekipe - sve do večeras! Potpuno bezidejan, nepožrtvovan, neinovativan... i na kraju potpuno nadigran bio je šampion Engleske od najbolje grčke ekipe!

Olimpijakos - Mančester junajted 2:0 (1:0)

Agonija kroz koju prolazi Dejvid Mojes se nastavlja. Njegovi igrači nisu pokazali ništa na neugodnom gostovanju na stadionu "Karaiskaki", a govorilo se prehodnih nedelja kako je trofej Lige šampiona izgledna stvar.

To su najbolje demantovali Runi i Van Persi koji su morali da pokažu mnogo više u prvom meču osmine finala u Pireju.

Za to vreme, Olimpijakos je od starta jurišao uz huk svojih sjajnih navijača.

U prvih pola sata meča su se dosadno odmeravale snage, a šok je usledio kada je Alehandro Domingez u 38. minutu zakačio loptu Maniatisa za potpuno ludilo na stadionu u Pireju.

Mojes u nastavku nije menjao ništa u svom timu, a nepovezanost na terenu je i dalje nervirala navijače "đavola". Olimpijakos je na kraju svoju veliku pobedu pečatirao fenomenalnim golom u 55. minutu, sa 25 metara, Džoela Kembla, koji je inače pozajmljen igrač Arsenala.

Do kraja meča je Junajted je imao i nekoliko prilika, ali će se svakako žaliti za promašajem Van Persija, koji svakako ne može da bude karakteristika tako velikog napadača.

Ukoliko i na "Old Trafordu" za dve nedelje bude sličan scenario, Olimpijakos će ponoviti najbolji rezultat u Ligi šampiona, od 1999. godine. Podsetimo, Marko Šćepović nije igrao za grčke crveno-bele jer nije licenciran za Ligu šampiona. OLIMPIJAKOS - MANČESTER JUNAJTED 2:0 (1:0) (Domingez 38, Kembel 55.) OLIMPIJAKOS: Roberto, Maniatis, Holebas, Manolas, Markano, Leandro Salino, N'Dinga, Perez (od 86. Valdez), Kembel (Fuster od 67.), Domíngez (od 76. Mačado), Olaitan. MANČESTER JUNAJTED: De Hea, Evra, Ferdinand, Smoling, Vidić, Kerik, Jang, Kleverli (od 60. Kagava), Valensija (od 60. Velbek), Runi, Van Persi.

ZENIT - BORUSIJA DORTMUND 2:4 (0:2) (Šatov 58, Hulk 69.pen. - Mktarijan 4, Rojs 5, Levandovski 61,71.) Borusija Dortmund je jednom nogom u četvrtfinalu Lige šampiona! Iako je Zenit prema mišljenju mnogih mogao zaista mnogo bolje da se suprotstavi "milionerima", ruska ekipa je na svom stadionu "Petrovski" primila previše golova da bi mogla da se nada prolazu na Vestfalenu. Zenit Sank Peterburg - Borusija Dortmund 2:4 (0:2) Za Hulka i kompaniju je potpuno nerešiv bio tandem Marko Rojs - Robert Levandovski. Poljak je bio dvostruki strelac, a oba puta mu je asistirao talentovani Nemac. Ujedno, Rojs je i sam bio strelac drugog gola. Prvo je Mkitarijan već u četvrtom minutu savladao goama Lodigina, a 60 sekundi kasnije i Rojs, na asistenciju Groskrojca.Sredinom poluvremena je nemačka ekipa i dalje gazdovala na terenu, a jedna od boljih prilika da i treći put zatrese mrežu je bila u 18. minutu, kada je Levandovski mogao sam posle dugog prodora da savlada Lodigina, ali je sprečen u poslednjim momentima.

Dortmund je na startu drugog pouvremena bio rešen da ponovi "blickrig", jer je u uvodnim minutima ponovo u dva navrata bio prilično opasan, a koban po gol domaćina je mogao da bude Levandovski. Ipak, ruska ekipa je mnogo bolje izgledala nego u prvom delu igre, bila je konkretnija, što joj se isplatilo konačno u 58. minutu. Ludilo u kaznenom prostoru je krenulo kada je Hulk lobom prebacio golmana Vajdenfelera, ali iza njega Rojs glavom "skida", da bi ta lopta završila do Rondona. On je šalje na levu stativu, a ona se odbila do Šatova, koji je pogodio u desni donji ugao i smanjio prednost na 1:2. Alarm se upalio u redovima "milionera", i već tri minuta kasnije se ponovo zatresla mreža Lodigina, posle kombinacije Rojsa i Levandovskog, a akciju je završio upravo poljski napadač. Odlično poluvreme je potom začinjeno i penalom, doduše čudnim, ali je Hulk u 69. minutu bio precizan i ponovo vratio nadu navijačima na "Petrovskom". Ali ponovo presecaju fudbaleri Dortmunda, konkretno Levandovski, kom je ponovo asistent bio raspoloženi Rojs u 71. minutu.

Zenit je posle toga i definitvno digao ruke, i verovatno će revanš za dve nedelje za njih možda biti samo formalnost...

Jirgen Klop na teren nije slao našeg fudbalera Miloša Jojića.

Zenit vs Dortmund 25-02-2014 UEFA Champions... by quenomejodas

ZENIT: Lodigin, Anjukov (od 84. Smolnikov), Neto, Lombarts, Krišito, Faizulin (od 84. Keržakov), Vicel, Šatov, Aršavin (od 15. Timoščuk), Rondon.

BORUSIJA DORTMUND: Vajdenfeler, Šmelcer, Fridrih, Papastatopulos, Pišček, Sahin, Kel, Rojs (od 85. Hofman), Mkhitarijan (od 70. Obemejang), Groskrojc (od 90. Durm), Levandovski.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Silvio

    25. februar 2014 | 23:01

    Nece njega Junajted da otpusti ima da mu daju sansu jos minimum jednu sezonu sto je meni strasno.Junajted je veliki klub medju najvecima na svetu i nmz njega da vodi trener kome je najveci uspeh 5 mesto ,radio je Skotski lobi Ferguson je izabrao ali Ferguson se desava jednom u 100 god.Taktika pogresna,igraci skroz smoreni sve u svemu raspad sistema.Ova sezona je propala Liga Evrope ne sme da da se igra bolje 7 nego 5 jel svu snagu treba upreti na Ligu sledece god jel dve sezone bez Lige Sampiona i ima da nam se desi sudbina Liverpula.

  • FMP DO KOSKE

    26. februar 2014 | 02:20

    Bravo braco!

  • partizan

    25. februar 2014 | 22:43

    Nije igrao Scepovic?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA