Rasizam u Liverpulu: Posle Suareza optužen i Rejna (VIDEO)

Španski reprezentativac snimio kontraverznu reklamu za osiguravajuću kuću, koja, navodno, omalovažava ljude tamne puti

  • 0

Golman Liverpula Pepe Rejna kritikovan je od strane britanske javnosti zbog reklame, koja, navodno, vreća pripadnike tamnopute rase. Ovo je drugi skandal vezan za rasizam u klubu sa "Enfilda", pošto je pre izvesnog vremena Luis Suarez optužen za rasno vređanje fudbalera Mančester junajteda Patrisa Evre.

Kontraverznu reklamu za osiguravajuću kuću "Grupama" među prvima je kritikovao Sajmon Voli, direktor nevladine organizacije "Za crni glas".

- Šokiran sam. Kao prvo, kako bi se Španac osećao kada bi Englezi karakterisali njegovu naciju kao nazadnu, glupu i animalističko-homoseksualnu? - izjavio je Voli i dodao:

- Drugo, šta ovo govori Rejni? Golman Liverpula već deset godina radi u Engleskoj, da li je OK da karakteriše tamnopute igrače na ovaj način? Da li on misli da će se njegovi tamnoputi saigrači smejati njegovoj šali? - razočaran je Voli.

U spornoj reklami Rejna (čije prezime u prevodu znači kraljica) se susreće sa afričkim poglavicom (koji ima titulu kralja), koji ga želi za svog partnera.

Osiguravajuća kuća Grupama je na kraju povukla reklamu, ali u svojoj izjavi negiraju da je ista uvredljivog tipa.

- Grupama Seguros smatra da navedena reklama nema uvredljiv ili diskriminatorni sadržaj.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA