Da li Đoković konačno može da se izjednači sa Federerom? (VIDEO)

Najbolji srpski teniser na turniru u Dubaiju imaće priliku da prvi put u karijeri izjednači odnos pobeda i poraza sa Švajcarcem *Duel na turniru u Dubaiju biće njihov 32 do sada

  • 5

Najbolji srpski teniser Novak Đoković na turniru u Dubaiju ima priliku da se izjednači sa Švajcarcem Rodžerom Federer po broju pobeda i poraza u međusobnim duelima!

U dosadašnjem 31 okršaju Švajcarac je slavio 16 puta, dok Novak ima pobedu manje. I u mečevima na najvećim svetskim turnirima, Gren Slemovima, Federer ima pobedu više, a tu vodi rezultatom 6:5.

Njihov rivalitet započeo je 2006. godine na turniru u Monaku, a Đokovićev "strah" od verovatno najboljeg igrača u istoriji belog sporta trajao je sve do duela na Mastersu u Montrealu.

Prethodno je Federer slavio osim u Monaku i u Dejvis Kup meču Švajcarske i tada Srbije i Crne Gore, na Australijan Openu i Dubaiju. Ipak prvi trijumf u međusobnim duelima Novaku nije dao zamah da u seriji ostvaruje pobede nad jednim od najvećih rivala, a zbog lošeg odnosa pobeda i poraza u 2010. godini Švajarac je imao čak sedam pobeda više (13:6).

Ipak Novakova godina, sada već čuvena 2011, dovela je srpskog tenisera ne samo do prvog mesta na ATP rang listi, već i do poboljšanja skora u mečevima sa Federerom i Nadalom. Đoković je slavio u četiri duela te sezone, dok je Federer zabeležio samo jednu pobedu.

Đoković je i u prethodne dve sezone bio mnogo uspešniji od Švajcarca, a u poslednja tri meča nije doživeo poraz. Meč u Dubaiju biće njihov prvi u 2014. godini, a osim plasmana u finale Đokoviću bi mogao da donese i nešto više od toga.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA