''Svis Gas'' sponzor Beogradskog maratona tri godine (FOTO)

Beogradski maraton, koji će simbolično biti održan 27. aprila, dobio je veliko pojačanje u vidu firme ''Svis Gas'' * Do sada se za maraton u glavnom gradu Srbije prijavilo preko 1.400 takmičara iz 54 zemlje

  • 0

Beogradski maraton dobio je jakog partnera u vidu ''Svis Gasa (SuisseGas)'', firme koja će u naredne tri godine biti generalni sponzor takmičenja koje će u 2014. godini biti simbolično organizovano 27. aprila jer će tada biti održan 27. Beogradski maraton.

U ''Starom dvoru'' ugovor o saradnji potpisali su predsednik ''Svis Gasa'' Đanluka Boreli i prvi čovek Beogradskog maratona Aleksandar Đorđević, inače selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

- Hvala na prilici da ovaj događaj nosi naše ime. Zahvaljujem se gradu Beogradu i Saši Đorđeviću što su nam omogućili da se u Srbiji predstavimo kroz sport - rekao je Đanluka Boreli, otkrivši da je Beograd prvo mesto van Švajcarske i Italije u koje kompanija ''Svis Gas'' dolazi.

Važno je istaći da je kompanija ''Svis Gas'' sponzor i Milanskog maratona, kao i čuvene biciklističke trke ''Điro di Italija''.

- Zahvalan sam gradu na gostoprimstvu i Boreliju na tome kako shvataju sport, a mi smo napravili veliki uspeh dovođenjem jedne ovakve firme u naš grad. Dužni smo mi iz Beograda da šaljemo lepu sliku u svet, a ja verujem da će u naredne tri godine svaka biti uspešnija od prethodne - rekao je Aleksandar Đorđević.

Ispred Grada Beograda obratio se predsednik privremenog organa Siniša Mali istakavši da mu je posebno drago što, posle Švajcarske i Italije, ''Svis Gas'' prvo dolazi u Beograd i najavio inteziviranje saradnje Beogradskog i Milanskog maratona.

- S ponosom mogu da kažem, dva meseca pre početka takmičenja, da do sad imamo preko 1.400 prijavljenih takmičara iz 54 zemlje, tako da će ovo biti najmasovniji i, siguran sam, najbolje organizovan maraton do sada - rekao je Siniša Mali.

Za kraj je poručeno da će praznik trčanja u Beogradu 27. aprila imati veliku podršku komunalnih preduzeća grada Beograda.

Uoči svečanog potpisivanja održana je prva sednica Organizacionog odbora Beogradskog maratona, na kojem su prisustvovali i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, odnosno generalni sekretar ASS Slobodan Branković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(S. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA