Novi fudbalski vikend koji ne smete da propustite!

Za vikend nas očekuju nova fudbalska uzbuđenja širom Evrope, a mi vam predstavljamo koje utakmice ne smete propustiti

  • 5

U naredna tri dana očekuje nas pregršt uzbuđenja širom fudbalskih terena u svim delovima Starog kontitenta. Očekuje nas veliki broj utakmica koje igraju veliki rivali, a mi vam predstavljamo utakmice koje se ne smeju propustiti.

JAGODINA - CRVENA ZVEZDA (subota 14.30, Arena sport 1)

Crveno-beli nisu mogli da se nadaju boljem početku prolećne polusezone. Maksimalno su iskoristili kiks Partizana u Novom Pazaru i pobedom protiv Javora zaseli posle dugo vremena na čelo Jelen Super lige. Izabranici Slaviše Stojanovića žele da konačno prekinu dominaciju crno-belih pa ih ništa sem pobede ne interesuje u Jagodini.

Domaćin sa druge strane želi drugu godinu zaredom da izađe u Evropu, pa bi možda bodovi protiv favorizovanog protivnika bili presudni. Zvezdi na ruku ide tradicija, s obzirom da je od 12 odigranih utakmica 11 puta slavila, dok Ćurani imaju samo jednu pobedu.

PARTIZAN - RADNIČKI NIŠ (subota 17.00, Arena sport 1)

Marko Nikolić nije zabeležio pobedu na svom debiju, ali se nada da će u prvom meču na Partizanovom stadionu upisati prvi trijumf. Crno-beli posle nerešenog rezultata u Novom Pazaru nemaju više prava kiks, pa bi sve sem tri boda bio neuspeh u ovoj utakmici, ali to neće biti lak zadatak protiv najiskusnije ekipe u srpskom šampionatu.

Nišlije igraju odlično ove sezone i u samom su vrhu tabele, a nameravaju da tu i ostanu. Ova dva tima su odigrali dva duela jesenas i to oba u Nišu. U prvenstu je meč završen bez golova, dok je u Kupu Srbije, Partizan slavio sa 3:0.

FEJNORD - AJAKS (nedelja 14.30, Sportklub 1)

Za vikend nas očekuje i najveći derbi Holandije i to u Roterdamu. Fejnord će dočekati Ajaks i pokušati pobedom da se u potpunosti vrati u trku za titulu i na pobednički kolosek posle dva vezana remija. Sa druge strane, gosti i dalje sjajno igraju u holandskom šampionatu, ali može da ih poremete dva ubedljiva poraza od Salcburga i eliminacija iz Lige Evrope.

Ajaks ima tri vezane pobede u duelima ova dva tima, pa će domaća ekipa sigurno pokušati da prekine tu negativni tradiciju i donese ogromnu radost svojim navijačima.

ERGOTELIS - PAOK (nedelja 16.15)

Ovaj duel je pre svega zanimljiv za ljubitelje fudbala u Srbiji, koji preferiraju Partizan, zbog bivših igrača ovog kluba. Za domaću ekipu će na golu biti Vladimir Stojković, dok će za crno-bele iz Soluna nastupati Zvonimir Vukić.

Takmičarski ova utakmica ima mnogo veći značaj za domaćina, koji se i dalje bori da obezbedi opstanak, dok su Paoku bodovi potrebni, jer žele da sačuvaju drugu poziciju. Olimpijakos ima dvadeset bodova prednost u odnosu na Paok, pa je nerealno očekivati borbu za titulu.

ATLETIKO MADRID - REAL MADRID (nedelja 17.00, Sportklub 1)

Borba za šampionsku titulu i borba za prevlast u prestonici Španije. Ateliko polako ispada iz visokog ritam u kom se nalazio veliki deo sezone, ali bi trijumf protiv gradskog rivala mogao da ih vrati na čelo Primere. Pored tri boda izabranici Dijego Simeona, žele i da se osvete kraljevskom klubu za eliminaciju iz Kupa Kralja, kada ih je Real savladao dva puta.

Sa druge strane, Kristijano Ronaldo i kompanija ne znaju šta znači remi ili poraz u 2014. godini. Ekipa igra fenomenalno i svima se čini da je ovo Realova godina, naročito posle ubedljive pobede u Gelzenkirhenu protiv Šalkea u okviru Lige šampiona. Eventualni trijumfom, maltene bi izbacili jednog od konkurenata u trci za titulu i time svima stavili do znanja ko vlada Madridom.

MILAN - JUVENTUS (nedelja 20.45, Arena sport 4)

Iako je trenutno po kvalitetu, Stara dama mnogo iznad rosonera, kada igraju Milan i Juventus uzbuđenje je zagarantovano. Domaća ekipa na čelu sa Klarensom Sedorfom, želi da makar malo radosti podari svojim navijačima ove sezone, dok gosti iz Torina žele da ostanu na solidnoj distanci u odnosu na drugoplasiranu Romu.

Juventus je slavio u poslednja tri meča ova dva kluba, pa je sigurno da će Mario Baloteli, Kaka i ostali, probati da prekinu negativnu tradiciju, ali pitanje je da li će im Arturo Vidal, Karlos Tevez, Andrea Pirlo i saigrači to dozvoliti.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA