Nataša Kovačević ambasador FIBA!

Bivša mlada košarkaška reprezentativka Srbije izabrana je za ambasadora mladih evropskog ogranka Međunarodne košarkaške federacije

  • 2
Košarkašica Nataša Kovačević Foto: Telegraf

Veliko priznanje za Natašu Kovačević. Ona je izabrana za ambasadora mladih evropskog ogranka Međunarodne košarkaške federacije.

Nekadašnja košarkašica Partizana, Voždovca, Crvene zvezde i Ðera, 19. godišnja Kovačević, završila je karijeru posle saobraćajne nesreće septembra prošle godine u Mađarskoj, a zbog teških povreda lekari su morali da joj amputuraju donji deo noge.

Mlada sportistkinja, međutim, nije klonula duhom posle nesreće, naprotiv. Oporavila se veoma brzo, pokazala izuzetnu hrabrost i spremnost da se suoči sa posledicama, a brojni srpski mediji proglasili su je za ličnost godine.

Pored Kovačevićeve, isto priznanje dobile su Amaja Valdemoro iz Španije i Ruskinja Ilona Korstin, uz ranije imenovane Čehinju Hanu Horakovu i Francuskinju Edvigu Loson Vejd, objavljeno je na sajtu te organizacije.

Ambasadorkama FIBA Evropa priznanja će biti uručena tokom završnog turnira ženske Evrolige, od 7. do 13. aprila u Jekaterinburgu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • voda-voda

    28. februar 2014 | 21:25

    Kakva licnost! Kakva hrabrost! Naklon do poda! Bravo!

  • ana

    28. februar 2014 | 21:08

    samo napred Nataša još malo i struju ćemo dobijati od tebe koliko ti je ogroman energetski potencijal :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA