DOMINACIJA ZVEZDE U JAGODINI: Mrđa i Milijaš ne daju vrh tabele (VIDEO)

Golovima dvojice najiskusnijih prvotimaca u prvom poluvremenu, crveno beli slavili pod Đurđevim brdom rezultatom 2:0 * Za razliku od nekih prethodnih mečeva trener Stojanović se odlučio za formaciju sa samo jednim napadačem

  • 27

Označio je Slaviša Stojanović gostovanje u Jagodini kao jedno od najtežih na proleće, ali su se fudbaleri Crvene zvezde tradicionalno prošetali Pomoravljem i slavili rezultatom 2:0, čime su zadržali prvo mesto na tabeli Jelen Super lige, ali i na idealan način Darku Lazoviću čestitali 100. meč u crveno-belom dresu.

Pitanje pobednika bilo je rešeno već posle prvih 45 minuta kada su Mrđa i Milijaš bili precizni u 5. i 43. minutu, mada je većini Zvezdaša kroz glavu prošla situacija sa prethodnog gostovanja kada je njihov klub vodio 2:0, da bi na kraju u uzbudljivoj završnici trijumfovao 3:2, jer su ''ćurani uspeli da preokrenu na početku drugog dela.

Međutim, to se nije ponovilo i prvog martovskog dana 2014. godine s obzirom na to da su gosti iz Beograda od prvog do poslednjeg minuta kontrolisali situaciju na terenu gde nikada do sada nisu izgubili, odnosno zabeležili su sedmu pobedu. Za razliku od većine mečeva JSL Slaviša Stojanović se odlučio za promenu formacije i umesto dva, zaigrao je sa jednim napadačem. Taktički ceh platio je Dauda, a u sastavu su se našli i Kovačević i Gogić.

Publika, koja je većinom bila na strani Zvezde, se još nije ni smestila na tribinama kada je viđen prvi gol. Sjajno je Mrđa reagovao na prvoj stativi i glavom matirao Đuričića. prethodno je Pečnik imao idealnu šansu, ali je bivši reprezentativni golman paradom skrenuo loptu u korner iz kojeg je Zvezda povela.

Gol nije primirio napade crveno-belih koji su kao osice napadali domaćina. Kao i protiv Javora, najagilniji je bio slavljenik Lazović koji je pravio dar-mar po desnoj strani. Iz jednog takvog napada stvorila se gužva u šesnaestercu Đuričića, a na odbijenu loptu u 43. minutu naleteo je Milijaš i rezultat na semaforu je stajao 0:2. Koliko je Jagodina bila inferiorna u prvih 45 minuta govori samo jedna poluprilika sredinom poluvremena.

Za razliku od prvog dela, drugo je proteklo u rutinskom čuvanju rezultata Beograđana koji su i u nastavku bili agilniji. Pokušavao je Mrđa da poveća svoj golgeterski saldo, Gogić je bio premotivisan da se pokaže u dobrom svetlu na stadionu odakle je letos i došao na ''Marakanu''. Jagodina je prvu priliku imala u 75. minutu posle centaršuta sa desne strane, ali i da su postigli gol ne bi bio priznat, jer se Pešić našao u ofsajdu.

Nije bilo lako Bobanu Bajkoviću u 86. minutu kada je Martinović šutirao sa oko 20-ak metara, ali je ''jedinica'' Zvezde odlično reagovala i opasnost je otklnjenja. U poslednjih nekoliko minuta šansu su dobili Kasalica i Milunović koji su ušli na teren umesto Mrđe i Pečnika.

Komična scena viđena je u 90. minutu kada domaći tim nije mogao da izvede korner zbog toga što je nestala lopta. Uz kratak smeh Delija lopta je vraćena i umalo da završi u golu u 91. minutu. Bajković je ostao skamenjen posle jednog odbitka, međutim gola nije bilo.

Jelen Superliga Srbije, 17. kolo:

Subota:

Javor – Donji Srem 0:0

Vojvodina – Voždovac 2:0

(Veselinović 6, 84p)

OFK Beograd – Spartak 1:1

(Čavrić 68 – Novaković 80)

Rad – Novi Pazar 1:0

(Ožegović 88)

Jagodina – Crvena zvezda 0:2

(Mrđa 5, Milijaš 43)

Napredak – Radnički K. 3:3

(Trujić 24, 26, 41 - Rosić 28, Miljuš 60, Bjelanović 66)

Partizan – Radnički N. 2:1

(Malbašić 31, Ninković 86, - Petrović 9.)

Nedelja:

Sloboda – Čukarički 14.30

Tabela: Crvena zvezda 38, Partizan 37, Vojvodina 28, Jagodina 27, Radnički N. 25, Čukarički 25(-1), Novi Pazar 25, Spartak 22, Napredak 21, Voždovac 19, Sloboda 19(-1), OFK Beograd 18, Radnički K. 18, Donji Srem 16, Javor 16, Rad 14.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ultrasredstar

    1. mart 2014 | 14:38

    Ajmo bre,trpaj....

  • Jagodinac

    1. mart 2014 | 15:12

    Jjjjjjjooooooooojjjjjjjjj bre. Pa strasno mi vredjaju inteligenciju. Ko je taj klub Jagodina. Ne mogu da verujem. Strasno. Ajde Zvezdo razvali ih i stavi ih na mesto gde treba da budu.

  • Cika kure

    1. mart 2014 | 15:22

    Bravo za Telegraf

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA